Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриотизмът днес

БНР Новини
Проф. Ивайло Дичев, Нина Алиоски и проф. Георг Краев (отляво надясно)
Снимка: БГНЕС / личен архив на Нина Алиоски

Събитията от последната седмица ни накараха да се замислим какво представлява патриотизмът днес. Дали думата патриотизъм е натоварена само и единствено с партиен оттенък. Можем ли да дадем по-точно и неутрално определение като родолюбие. Опасно или полезно е използването на думата патриотизъм в българската политика? Как изглежда патриотизмът през призмата на българските фолклорни фестивали? И какви са разликите между показния и съдържателен патриотизъм?  

Какво кара едно българско семейство за седма поредна година да се отправи към Фестивала на фолклорната носия в Жеравна – разказва лаборантът Нина Алиоски.

Отговорите ще откриете в звуковите файлове.











Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илюстративна снимка

Интензивен дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Евакуираха жители с лодка

Обилните валежи от нощта предизвикаха и наводнения в Монтана, където са паднали над 70 литра на квадратен метър дъжд. Евакуирани с лодка са били жители на монтанския квартал "Кошарник". Интензивният дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Най-вече в кварталите “Мала Кутловица“, “Изгрев“, а в кв. “Кошарник“ са евакуирани хора, съобщи..

публикувано на 25.06.23 в 12:29