Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майките на деца с увреждания протестираха и в Бургас

| обновено на 23.10.18 в 19:10
Снимка: БГНЕС

Майки на деца с увреждания и граждани, които се присъединиха към тях за подкрепа, протестираха и пред сградата на общината в Бургас. Те издигнаха плакати "Системата ни убива" и раздаваха листовки с надпис "Оставка на Валери Симеонов".

“Аз съм пряко засегната като майка на дете с увреждане"

"С чиста съвест заставам с лицето и гласа си, че това не е човек –да се маха, това е!"

"Не може вицепремиер да застане и да обижда и да не поеме своята отговорност", казаха недоволните. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Майките на деца с увреждания излязоха на протест пред МС и тази вечер

И тази вечер майки на деца с увреждания излязоха на протест пред Министерския съвет.  Те настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, който ги нарече "кресливи майки с уж болни деца". Протестът започна преди около половин час.  Майките..

обновено на 23.10.18 в 18:14
ВИЖТЕ ОЩЕ
Соня Ганева, секретар на община Плевен

Община Плевен ще осигури видеонаблюдение и видеозапис на повторното преброяване на бюлетините

Община Плевен ще осигури видеонаблюдение и видеозапис на повторното преброяване на бюлетините от избора за Общински съвет. То ще бъде монтирано до 20 май, когато ще се възобнови процесът. Причина за прекъсване на броенето на бюлетините са..

публикувано на 30.04.24 в 13:39

ЕК започна официална процедура за установяване на нарушение от страна на "Мета"

Европейската комисия започна официална процедура за установяване на нарушение от страна на "Мета" на Акта за цифрови услуги, сред които липса на инструмент за наблюдение на изборите. "Мета" е доставчик на услуги за платформите "Фейсбук" и..

публикувано на 30.04.24 в 13:37
Испанският премиер Педро Санчес със съпругата си Бегоня Гомес.

Педро Санчес: Няма театър в решението ми

Испанският премиер Педро Санчес отрече да е имало каквато и да е "политическа стратегия" или "театър" в тези пет дни на размисъл, които той поиска, преди да реши дали да остане на поста си или да подаде оставка. В първото си телевизионно интервю след..

публикувано на 30.04.24 в 13:26
Тодор Капитанов

Над 200 000 нарушения на правото на труд отчитат от КНСБ

Над 200 000 нарушения на правото на труд са отчели от КНСБ през миналата година. Най-много са свързани с възлагане на задачи на работниците, които са извън задълженията им, каза вицепрезидентът на синдиката Тодор Капитанов. Той представи данните от..

публикувано на 30.04.24 в 13:19
Сергей Станишев

Станишев за изборите: Гордиевият възел няма да бъде разсечен

Изборите за Европейски парламент ще бъдат засенчени от тези за национален парламент, смята  евродепутатът Сергей Станишев - член на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент. Според него това ще е причината да не се проведе разговора..

публикувано на 30.04.24 в 13:13
Никола Минчев

Без кворум и решения в комисията Нотариуса

Парламентарната временна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса, не събра кворум на днешното си заседание. По-малко от десет минути след обявения начален час..

публикувано на 30.04.24 в 13:08
Мярка за неотклонение на Габриела Славова-Пеева, обвинена за съучастие в убийство на съпруга си Пейо, се гледа в Съдебната палата, 30 април 2024 г.

Съдът пусна под домашен арест обвинената в убийство Габриела Славова-Пеева

Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Габриела Славова-Пеева, обвинена в убийството на 44-годишния Пейо Пеев на 21 януари.  Днес в съдебната зала защитниците ѝ посочиха, че тя е с влошено здравословно състояние, което съдът не..

публикувано на 30.04.24 в 13:01