Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Богдана Манова: Децата трябва да осъзнят, че бъдещето им е в техните ръце

Снимка: Фондация "Дечица"
Детската усмивка е най-безценният дар, който човек може да получи. А тези, които възраждат вече отнетия смях на децата, са сред най-големите благодетели. За такъв чистосърдечен човек, връщащ радостта в детските сърца, ще ви разкажем в историята ни днес. Богдана Манова вече осма година посвещава цялото си време на деца без родителска грижа. Насърчава ги да творят, да учат, да дават най-доброто от себе си.

Децата имат нужда от милувка всеки ден. Стожер, на когото да разчитат, да вярват и да имитират. За някои малчугани този пример липсва. Не защото те са пожелали така, а защото примерът е бил лош и е решил да ги изостави. В такъв момент се появяват Богдана и нейните приятели, които приемат изоставените деца за свои, взимат ги под крилото си и започват да променят – всеки живота на другия. Че трябва да се помага, Богдана е показала и на своите синове – 13-годишният Гого до момента е участвал в десетки каузи и да бъде в полза на непознат далеч не му е чуждо.

Богдана Манова/д/ и синът й Гого. Водещ: Петя ЗунгорлиеваРодител не те прави това да създадеш живот, а да изградиш такъв. Да се грижиш, да даваш, да се лишаваш и най-важното винаги да бъдеш справедлив. Децата нямат нужда от клишета, случайни срещи или лицемерие. Не искат някой, който да им казва колко грешки допускат или как не се справят. Напротив – трябва им човек, който да им дава криле, да ги подкрепя, насърчава и обича...


СнимкаДа помогнеш на нуждаещи се хора е прекрасно и благородно, но не така лесно, като изглежда на пръв поглед. Най-добрата помощ е тази, която помага на нуждаещия се да се научи сам да се справя с проблемите. Точно на това учат децата, живеещи в социалните домове, доброволците във фондация „Дечица“. Те общуват активно с малчугани, останали без родителска грижа – играят с тях, пишат домашни, създават приятелства и най-важното учат ги да бъдат добри, справедливи и праведни хора. Тези деца са бъдещото гражданско общество. Богдана и съмишлениците й го осъзнават и за това полагат неимоверни усилия да създадат достойни личностни. Грижите са много, но си заслужава!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.