Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Василев избран за изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ“

Снимка: архив

Никола Василев бе избран за изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ“ ЕАД от Съвета на директорите на дружеството. Това стана в рамките на провелото се днес заседание на новите членове на борда, по време на което бяха разпределени и техните функционални задължения, съобщи компанията.

За председател на Съвета на директорите е избран Григори Григоров, за негов заместник - Светломир Николов и за изпълнителен директор на дружеството Никола Василев.

Никола Василев притежава магистърска степен по „Бизнес администрация“ от университета в Блед, Словения, както и по „Електроника и автоматика“ от Техническия университет в София.

Министърът на транспорта Росен Желязков съобщи в сряда, че скоро ще бъде сменен и третият член на съвета на директорите на БДЖ - Филип Алексиев. През миналата седмица по искане на министъра оставки подадоха Велик Занчев и Владимир Владимиров.

По устав „Холдинг БДЖ“ се управлява и представлява от тримата членове на съвета на директорите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Осем деца от български училища получиха стипендии от INSAIT

Осем деца от български училища вече имат стипендии от Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии - INSAIT. Младежите са избрани заради постиженията си по математика, а надеждата е след развиване на знанията си, да останат в България. Репортаж на Добромир Видев  в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.

публикувано на 27.06.24 в 17:55
Нико Тупарев

Продуцентът Нико Тупарев е арестуван

Телевизионният продуцент Никола Тупарев е задържан по разпореждане на Софийска градска прокуратура. От МВР потвърдиха за ареста и уточниха, че изпълняват разпореждане на прокуратурата.

публикувано на 27.06.24 в 17:55
Подуправителят на БНБ Андрей Гюров

Антикорупционната комисия обяви мотиви за решението си за Андрей Гюров

Антикорупционната комисия обяви мотиви за решението си, че подуправителят на Българската народна банка Андрей Гюров извършва дейност, несъвместима с поста му.  Решението е заради участието на Гюров като съдружник в едно дружество с ограничена отговорност и в управителните органи на две неправителствени организации. Това става ясно от 10--те страници..

публикувано на 27.06.24 в 17:16

Ангел Найденов: Смущаващ е отказът на Радев. Показва различия в позициите на основните държавни институции

Силно смущаващ е отказът на президента Румен Радев да ръководи българската делегация на срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Това увеличава усещането за политическа криза в страната - за различия в позициите на основните държавни институции . Това каза пред БНР бившият министър на отбраната Ангел Найденов и бивш депутат от БСП. "Случващото..

публикувано на 27.06.24 в 17:12

Буря унищожи реколтата в Невестинско

Силна буря е съсипала реколтата в Невестинско, казаха за БНР от Общината. Няма пострадали хора.  От сутринта екипи на кметството и от Областно пътно управление - Кюстендил почистват от паднали камъни и активизирали се свлачища единствения път до граничните села. Най-силен дъжд с градушка с големината на орех е паднал в района на село..

публикувано на 27.06.24 в 17:04
Отдясно наляво -председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен, президентът на Украйна Володимр Зеленски и председателят на ЕС Шарл Мишел - Брюксел, 27 юни 2024

Зеленски предлага втора среща за мир в Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, председателите на Европейския съвет Шарл Мишел и на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен подписаха споразумение за съвместни ангажименти за сигурността между ЕС и Украйна на заседанието на европейските лидери в Брюксел.  По-рано президентът Зеленски заяви, че ще обсъди провеждането на втора среща за мир..

публикувано на 27.06.24 в 16:47
Осман Октай

Осман Октай: Борисов ще представи кабинет само на ГЕРБ, ДПС ще го подкрепя

Борисов ще представи кабинет само на ГЕРБ и ще получи подкрепа без коалиционно споразумение с ДПС. Единствената възможност е правителство с първия мандат , нови избори ще са с още по-ниска избирателна активност и дори може ДПС да се окаже първа политическа сила.  Прогнозата направи пред БНР политическият анализатор Осман Октай и коментира: " Ако..

публикувано на 27.06.24 в 16:47