Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посланикът на САЩ Ерик Рубин се срещна с управителя на БНБ

Ерик Рубин
Снимка: БГНЕС

Управителят на Българската народна банка Димитър Радев и посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин са обсъдили днес проблема с прането на пари. Рубин е гостувал на Радев, който го е запознал с начина, по който БНБ може да действа в борбата с пране на пари.

Посланикът изрази признателност за постоянната насоченост и сътрудничеството на централната банка в тази област. Двете страни се съгласиха, че ще продължат своето положително и конструктивно взаимодействие, се посочва още в съобщението на БНБ за срещата.

В сряда американският посланик се срещна и с премиера Бойко Борисов, след което стана ясно, че Съединените щати по дипломатически път са подали сигнал са превод на пари на венецуелската петролна компания към банка в България. Още тогава стана ясно, че БНБ оказва пълно съдействие, а в момента ДАНС проверява случая.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров (от дясно наляво)

Проверяват българска банка заради парични преводи от Венецуела

Българските служби проверяват българска банка заради парични преводи в големи размери от Венецуела.  Темата беше обсъдена на среща в Министерския съвет при премиера, в която участваха американският посланик, главният прокурор и председателят на..

обновено на 13.02.19 в 16:38
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хаджа Лабиб, министър на външните работи на Белгия

Съвет "Общи въпроси" на ЕС обсъжда премахването на ветото

Премахването на ветото при вземането на решенията в ЕС е една от темите, които министрите са разисквали на днешното неформално заседание на Съвет "Общи въпроси" в Брюксел. България смята обаче, че то трябва да се запази при политиките от особено..

публикувано на 30.04.24 в 20:49

Два университета обединяват усилия, за да подготвят кадри за леката индустрия и туризма

Два университета обединяват усилия за създаването на нови специалности във Велико Търново, които да подготвят кадри за нуждите на леката индустрия и туризма. Двата отрасъла са основополагащи за местната икономика. На срещата, инициирана от..

публикувано на 30.04.24 в 20:07
Мариана Кукушева

Кукушева: Нулевата ставка за хляба е в интерес на потребителите

Запазването на нулевата ставка на ДДС върху брашното и хляба и въвеждането на таван на търговската надценка за хляба са изцяло в полза на потребителите, коментира за БНР председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева:..

публикувано на 30.04.24 в 19:43

НС ратифицира промените в договора за Ф-16 блок 70

Народното събрание ратифицира промените в договора за доставка и поддръжка на изтребителите Ф-16 блок 70. Така се дава възможност за коригиране на срокове за осигуряване на компоненти, без да се увеличава договорената вече цена. Депутатите заседават..

публикувано на 30.04.24 в 19:29

Правителството разреши на частен инвеститор да построи болница "Мама и аз"

Година и половина след замразяването на проекта на Търговска лига за изграждане на частна детска болница в София, правителството разреши на същия инвеститор да построи многопрофилна болница с името "Мама и аз". Лечебното заведение ще може да работи със..

публикувано на 30.04.24 в 19:13

Преходът на АЕЦ "Козлодуй" към ново гориво ще започне в средата на май

Преходът на АЕЦ "Козлодуй" от руско към американско ядрено гориво започва в средата на май, когато в реактора на 5-ти енергоблок ще бъдат заредени 43 касети. Ядреното гориво на "Уестингхаус" е съвместимо с руската технология и отговаря на най-високите..

публикувано на 30.04.24 в 19:00

Руската авиация нанесе нови удари по Харков

Руската авиация нанесе нови удари по Харков. Животът става все по-труден за жителите на втория по големина украински град, констатираха в доклад от Международния спасителен комитет. Украйна, на свой ред, се опитва да разруши противоракетния щит над..

публикувано на 30.04.24 в 18:29