Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изписаха от болницата „най-малкото бебе в света“

Снимка: KEIO UNIVERSITY HOSPITAL

Бебе, което тежеше едва 268 грама при раждането си и смятано за най-малкото в света, бе изписано от болницата в Япония и изпратено вкъщи в добро здравословно състояние, предаде Би Би Си.

Момченцето бе родено по спешност с цезарово сечение през август при термин на майката през декември. То бе прието в интензивното отделение, където остана до миналата седмица. Дотогава бебето вече бе наддало 3,2 кг и вече се храни нормално.

Доктор Такеши Аримицу, който бе поел извънредния случай, заяви пред Би Би Си, че по данни на световната статистика от Университета в Айова бебето е най-малкото новородено в историята. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивал за съвременно българско детско и младежко кино започва в София

Започва първото издание на Фестивала за съвременно българско детско и младежко кино, организиран от Sofia Summer Fest. В рамките на пет уикенда от 16 ч. ще бъдат излъчени 10 съвременни български детски и младежки филми в Южен парк II, зад музея “Земята и хората” в София. Входът за деца и младежи до 18 години е свободен. Евелина Стоянова с още..

публикувано на 20.07.24 в 10:26
Симеон Гаспаров

Симеон Гаспаров: Победата на Тръмп може да бъде една от най-големите в историята

" Тръмп тръгва като една армада. Не виждам изобщо някой да го спре ". Това заяви пред БНР Симеон Гаспаров - журналист и писател от Чикаго. Той отбеляза, че вижда много голямо обединение на републиканците . А закандидата за вицепрезидент - Джей Ди Ванс, коментира: "Това, което направи Тръмп, от негова гледна точка е може би много..

публикувано на 20.07.24 в 10:22

Среща на Младежкото ДПС в Бургас

В Бургас се провежда среща на Младежкото ДПС.  На нея ще се вземат решения за справяне с проблемите в партията. Преди началото на форума председателите Ибраим Зайденов и Танзер Юсеинов заявиха, че Младежкото ДПС не се приема отделно от партията.  На срещата присъстват всички областни председатели и централния оперативен съвет на..

публикувано на 20.07.24 в 10:10

Балкански жеги, Доналд Тръмп и футболни страсти - обзор на събитията от седмицата

След стрелбата срещу него, на която реагира със завидно самообладание, бившият американски президент Доналд Тръмп изглежда все по-вероятен бъдещ. Балканите и други части на Европа се задъхваха от непоносими жеги. Правителството в Скопие обяви кризисна ситуация за следващите седмици заради големия брой пожари и горещата вълна. Пристигна..

публикувано на 20.07.24 в 10:10

Радев в Болярово: Все още е време за действия! Има време за доклади и за анализи

Президентът Румен Радев посети една от тежко засегнатите от пожари общини - Болярово. Той благодари на пожарникарите, военнослужещите, горските служители, стотиците доброволци и местната власт за това, че  не са допуснали загуба на човешки живот. "Оттук нататък е изключително важно да продължи да се локализира пожарът, да се потушат всички..

публикувано на 20.07.24 в 10:06

Овладени са двата пожара в Кюстендилско

Овладени са двата пожара в Кюстендилско, които възникнаха през седмицата - в района на с. Ваксево-Фролош, община Невестино, който засегна около 250 декара иглолистна гора, и при с. Червена ябълка, на границата със Северна Македония, където са засегнати около 600 декара бивши земеделски площи, треви и храсти и около 10 декара широколистна гора...

публикувано на 20.07.24 в 09:56

Д-р Ивана Николова: По-млад и свеж кандидат може да докара победа за демократите в САЩ

" Цяла седмица слушахме как Тръмп едва ли не е нов човек след опита за убийство . Реално в първия половин час беше малко по-различен - говори за случилото се, как го е изживял, говори за обединение. В следващия един час беше типична реч на Тръмп – разделителна, накъсана, с лични атаки срещу демократите, каквато уж нямаше да има. Метаморфоза..

публикувано на 20.07.24 в 09:55