Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зинедин Зидан: Много се радвам да се завърна у дома

Зидан със съпругата си Вероник и президента на Реал Флорентино Перес при представянато в Мадрид снощи.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Зинедин Зидан заяви, че е щастлив да се завърне начело на испанския гранд Реал (Мадрид). Снощи французинът подписа договор до 30 юни 2022 година. Той заменя на поста Сантиаго Солари.

"Знам, че това е специален ден за всички. Много се радвам да се завърна у дома. Искам отново да работя в Реал и да върна този клуб на нивото, което заслужава. Искаме да пристъпим към работа още утре", каза Зидан на пресконференция, след като от Реал официално обявиха назначението му, което влиза в сила с незабавен ефект.

За първи път Зидан пое Реал (Мадрид) през януари 2016 година и спечели три път Шампионската лига и веднъж първенството на Испания. Той напусна изненадващо "Сантиаго Бернабеу" през май миналата година.

"Когато напуснах миналата година, смятах, че Реал се нуждае от промяна. Това беше мнението ми. Сега се връщам, защото президентът на клуба ми се обади. А аз обичам Реал. Затова съм тук. След осеммесечна пауза искам да се върна към професията", добави французинът.

"Това е голяма отговорност и аз го знам. Много хора обичат този клуб. Спечелих много трофеи. Не съм забравил победите, но и загубите. Миналата година загубихме титлата, Купата на Испания, но спечелихме Шампионската лига. Разбирам положението, в което се намираме в момента. В живота има хубави и лоши неща. Но положението в момента не ни устройва и ние ще направим всичко възможно, за да променим нещата. Не може всичко да стане веднага, но ще се опитаме. Предстоят ни 11 мача до края на сезона и искаме да постигнем добри резултати", каза още Зидан.

"Когато си тръгнах, това беше необходимо. Не защото го исках, но аз и футболистите се нуждаехме от почивка. Но се върнах. Имах и други предложения, но аз не исках да водя друг отбор", призна още френският специалист.

Зидан заяви, че още не е мислил за нови футболисти, които да бъдат привлечени през лятото. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Зидан и Перес

Зидан се е съгласил да поеме отново Реал

Зинедин Зидан се е съгласил да се завърне на треньорския пост на Реал (Мадрид), съобщи Франс прес, като цитира испанси медии.  Бившият френски национал спечели безпрецедентните три последователни трофея от Шампионската лига с мадридския колос, преди да..

публикувано на 11.03.19 в 18:10
ВИЖТЕ ОЩЕ

Реваншът Будучност - ЦСКА 1948 под сериозен въпрос

Сериозен проблем има за изиграването на мача-реванш от втория кръг на турнира на УЕФА Лига на Конференциите между Будучност (Подгорица, Черна гора) и българския ЦСКА 1948 (София), тъй като дежурната делегатка на европейската централа не е издала..

публикувано на 30.07.24 в 17:38
Кевин Пенев

Кевин Пенев: Изиграх най-добрата земя в кариерата си

"Изиграх най-добрата земя в кариерата си", това разкри гимнастикът ни Кевин Пенев след завръщането в България от Олимпиадата в Париж. Българинът се нареди на 12-то място на този уред и е 15-ти на прескок, а в квалификациите за многобоя е 42-и...

публикувано на 30.07.24 в 16:47
Йоана Илиева

Йоана Илиева: Тъжна съм, защото много хора очакваха повече от мен

"Тъжна съм, защото много хора очакваха повече от мен, включително и аз", това заяви фехтовачката ни Йоана Илиева след прибирането в България от Олимпийските игри в Париж. Илиева бе видимо емоционална, след като унгарка я спря на 1/8-финалите..

публикувано на 30.07.24 в 16:42

Черно море с първа победа за сезона

Черно море постигна първа победа от началото на първенството. Вицешампионите надделяха над Септември (София) с 2:0, като и двата гола паднаха след почивката. Първата възможност в мача бе за домакините в 6-ата минута, когато Мартин Христов се..

публикувано на 29.07.24 в 23:20

Румънец стана олимпийски шампион на 200 метра свободен стил

Давид Попович стана олимпийски шампион на 200 метра свободен стил за мъже на турнир по плуване на Игрите в Париж. 19-годишният румънец проведе отлично тактически своето плуване, като изоставаше през цялата дистанциия, но със силни последни 25 метра..

публикувано на 29.07.24 в 23:18

Берое и Локомотив (София) не си отбелязаха

Берое и Локомотив (София) завършиха наравно 0:0 в среща от втория кръг на Първа лига. Двубоят започна в бавно темпо, като и двата тима чакаха своя шанс, за да изненадат противниковата защита. Първата добра възможност се откри пред Локомотив София в..

публикувано на 29.07.24 в 21:13

Ботев (Пловдив) се оплака от погром на "Колежа"

Ръководството на Ботев (Пловдив) излезе с официална позиция след градското дерби срещу Локомотив в неделя, завършило при резултат 2:2. Причина за реакцията от страна на "жълто-черния" клуб са щетите, нанесени от феновете на "смърфовете" в сектора..

публикувано на 29.07.24 в 20:01