Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лорис Кариус внесе жалба във ФИФА срещу Бешикташ

Лорис Кариус напусна Ливърпул след грубата грешка на финала в Шампионската лига.
Снимка: БГНЕС

Германският вратар Лорис Кариус е внесъл жалба във ФИФА срещу клуба си Бешикташ за неизплатени четири заплати, съобщиха турските медии, цитирани от БТА.

25-годишният футболист напусна Ливърпул през август миналата година и подписа с клуба от Истанбул, след като титулярното място на "Анфийлд" беше дадено на Алисон.

Първото писмо от Кариус до ФИФА е било на 20 февруари с копие до турския клуб и турската федерация. Въпреки яснотата на писмото, на стадион "Исмет Иньоню" не реагирали, а и от турската централа запазили пасивност. В писмото Кариус е дал краен срок от 10 дни, за да започнат да му изплащат парите, но въпреки че бил толерантен с още няколко дни, нищо не последвало. Тогава той изпратил жалба до ФИФА и искане за санкции към клуба, с който има договор.

Самият вратар е заявил пред сайта goal.com.tr, че смята поведението на клуба за целенасочено и умишлено, тъй като на други играчи всичко се плаща до стотинка и на време, но не ни на него.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лудогорец излиза да довърши започнатото срещу Динамо (Батуми)

Лудогорец излиза да довърши започнатото срещу Динамо (Батуми)

Лудогорец се изправя срещу Динамо (Батуми) днес в среща-реванш от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят в Грузия стартира в 20:00 часа българско време, а главен съдия ще бъде Дарио Бел от Хърватия. “Орлите” излизат като фаворити в днешната среща и ако не допускат сериозни грешки, ще продължат напред. Родният тим спечели първия мач в..

публикувано на 17.07.24 в 07:44
Легендите от САЩ`94 и фондация

Легендите от САЩ`94 и фондация "Национали 94" събраха близо 460 000 лева

Фондация “Национали 94”, която бе основана от легендарния отбор на България, достигнал до бронзовите медали на футболния Мондиала в САЩ`94. Героите от Пеневата чета събраха около 460 000 лева само за една вечер. Събитието се проведе във вторник вечер в столичния хотел “Маринела”, където единствените отсъстващи от 22-ата футболисти от САЩ бяха Емил..

публикувано на 17.07.24 в 07:41
Рафаел Надал

Надал се класира за втория кръг на турнира по тенис в Бостад

Участващият с "уайлд кард" Рафаел Надал се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в Бостад (Швеция) от сериите АТП 250 с награден фонд 579 320 евро. На старта легендарният испанец елиминира друг участващ с "уайлд кард" състезател - 21-годишния Лео Борг (Швеция) с 6:3, 6:4. Двубоят продължи час и 26 минути. Това бе първия мач на сингъл за..

публикувано на 17.07.24 в 06:55

Стоичков, Балъков и Михайлов учредиха Фондация "Национали 94"

30 години след най-големия успех на българския национален отбор по футбол, героите от Пеневата чета отново се събраха заедно с благотворителна цел. Те основаха Фондация "Национали 94", чиято основна идея е да подпомага футболни хора и деца в неравностойно положение. Председател на Фондацията ще бъде капитанът на "лъвовете", които извоюваха бронзовите..

публикувано на 17.07.24 в 06:26

Лудогорец срещу Динамо (Минск), ако отстрани Динамо (Батуми)

Българският футболен първенец Лудогорец ще играе срещу Динамо (Минск) във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, ако преодолее грузинския Динамо (Батуми). Представителят на Беларус о тстрани арменския Пюник след успех с 1:0 като гост в Ереван. Първата среща между двата тима бе приключила при равенство 0:0. Победният гол за Динамо бе дело на..

публикувано на 17.07.24 в 06:02
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: Не трябва да има никакво подценяване

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че ръководството е разговаряло с футболистите и не може да има никакво подценяване в реванша срещу Динамо Батуми от първия квалификационен кръг на Шампионска лига. Лудогорец ще гостува в Грузия в сряда вечер.  Разградчани постигнаха успех с 3:1 в първия двубой на българска земя. "Ние имаме..

публикувано на 16.07.24 в 20:25
Яспер Филипсен

Белгиецът Яспер Филипсен спечели победата в 16-ия етап на Обиколката на Франция

Белгиецът Яспер Филипсен от отбора на Алпесин спечели победата в 16-ия етап от Колоездачната Обиколка на Франция, който беше с дължина 189 км от Грисан до Ним.  Това е трети успех на Филипсен в тазгодишното издание на престижното колоездачно състезание. В генералното класиране остава начело Тадей Погачар от Словения, който има общо време от 67:35:56..

публикувано на 16.07.24 в 20:13