Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сребърният Илиев: Не мога да осъзная какво се случи

| обновено на 14.03.19 в 07:34
Владимир Илиев (вляво) на подиума в Йостерсунд.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Владимир Илиев спечели исторически за България сребърен медал в индивидуалната дисциплина на 20 км на световното първенство по биатлон в Йостерсунд (Швеция).

"Все още не мога да осъзная какво се случва, но се чувствам много добре. Когато след четвъртата стрелба бях с една грешка си помислих, че ще бъда с високо класиране, но не мислех, че ще взема медал. Дадох всичко от себе си. Днес беше много тежко състезание, особено в края. Беше трудно за всички", каза Илиев в ефира на "Евроспорт" след края на надпреварата.

Илиев допусна само една грешка във втората от четирите си стрелби и завърши на 1:08.7 минута от първото място.
Световен шампион стана Арнд Пайфер (Германия), който повали всичките 20 мишени и измина трасето за 52:42.4 минути.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Владимир Илиев финишира на индивидуалната дисциплина 20 километра на Световното първенство по биатлон в Йорсерсунд, Швеция.

Владимир Илиев взе сребро на Световното по биатлон

Българинът Владимир Илиев записа историческо постижение за българския мъжки биатлон, след като спечели сребърен медал в индивидуалната дисциплина на 20 км на световното първенство в Йостерсунд (Швеция). Илиев допусна само една грешка във..

публикувано на 13.03.19 в 18:52
ВИЖТЕ ОЩЕ

Къде ще бъде игран Левски - ЦСКА София? Решават в четвъртък

Апелативната комисия към Българския футболен съюз (БФС) определи като допустима жалбата на ЦСКА София срещу решението на Спортно-техническата комисия от 21 август двубоят срещу Левски от осмия кръг на Първа лига да се играе на 14 септември на..

публикувано на 26.08.24 в 18:35

Ръководството на Спартак (Варна): Александър Томаш е наш треньор

Ръководството на Спартак (Варна) излезе с официална позиция по повод появилите се спекулации за преминаването на старши треньора на отбора Александър Томаш в друг клуб. Още от вчера има слухове, че бившият защитник на ЦСКА се е разбрал да поеме клуба..

публикувано на 26.08.24 в 18:32

Наполи не бе затруднен от Болоня (обновено)

Отборът на Наполи начело с Антонио Конте постигна дебютната си победа в Серия “А” през новото първенство след 3:0 над Болоня.  На стадион “Диего Марадона” в Неапол, Кварцхелия асистира на Джовани ди Лоренцо за 1:0 в 45-ата минута, а в 75-ата сам..

публикувано на 26.08.24 в 07:05
Атлетико Мадрид

Атлетико (Мадрид) постигна първа победа в испанското първенство

Отборът на Атлетико (Мадрид) постигна първа победа от старта на сезона в испанското футболно първенство.  Атлетико постигна убедителна победа с 3:0 над тима на Жирона. На "Сивитас Метрополитано" попаденията бяха дело на Антоан Гризман (39'), Маркос..

публикувано на 26.08.24 в 06:52
Тодор Неделев (вляво)

Гол от дузпа донесе икономична победа за Лудогорец в Стара Загора

Гол от дузпа, реализирана от Тодор Неделев през второто полувреме, донесе икономична победа с 1:0 за Лудогорец при гостуването му на Берое в мач от шестия кръг на Първата ни футболна лига. Първото полувреме бе скучно, с владеене на топката предимно от..

публикувано на 25.08.24 в 23:12
Втора лига

Резултатите във Втора лига

Резултатите в шестия кръг на Втора футболна лига: Добруджа - Монтана 0:0 Спортист Своге - Лудогорец, втори отбор 0:1 Ловеч - Янтра 0:1 Фратрия - Несебър 1:0 ЦСКА София, втори отбор - Спартак Плевен 0:0 Дунав - Миньор 1:0..

публикувано на 25.08.24 в 22:03
Мохамед Салах

Ливърпул с рутинна победа срещу Брентфорд

Ливърпул победи Брентфорд с 2:0 в мач от втория кръг на английската Висша лига, който се изигра на "Анфийлд". "Пчеличките" нямат успех на този стадион от 1937 година насам.  Домакините наложиха натиск от самото начало на сблъсъка. В 13-ата минута Луис..

публикувано на 25.08.24 в 21:32