Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любомир Аламанов: Политическата класа във Великобритания се хвана в собствения си капан

Любомир Аламанов в студиото на БНР
Снимка: Мария Христова


„Политическата класа във Великобритания сама се хвана в собствения си капан на популизъм, празни обещания, невъзможност за извинение и поемане на отговорност“. Това коментира пред БНР пиар специалистът Любомир Аламанов.  

„Много е тъжно това, което става. Те подлъгаха огромна част от населението си, че с някакво излизане от ЕС ще се променят някакви неща, ще станат някаква огромна световна империя. Хората, които започнаха този процес, се отдръпнаха, избягаха от отговорност. В момента други хора, които се опитват да останат на власт, правят странни движения, които цял свят не може да разбере. Това ще се отрази на цялата световна икономика“, каза той в интервю за предаването „Преди всички“.

Аламанов отчете, че политиците у нас често не слушат комуникационните експерти. Според него те трябва да започнат да се вслушват и в гласа на хората.

Днес Аламанов заедно с проф. Росен Стоянов ще изнесат лекция на тема „Математика за пиари“ в Нов български университет. Аламанов разказа за предстоящото събитие:

„От една страна комуникациите се развиха вече толкова много, че заемат по-важно място във всяка организация и то на управленско ниво. Комуникациите вече не са само част от рекламата, а те наистина са управленска функция, без която една организация не би могла да съществува. Компетенциите на комуникаторите в XXI век трябва да са по-различни от тези от преди 20 години. От друга страна – математиката много често е преподавана като суха наука, която трябва да се наизустява, и много хора се плашат от нея. Идеята да се приближат двете дисциплини е да се покаже, че математиката е просто система на подреждане на мисленето, алгоритъм как ние да си подредим собствения хаос в главата, и комуникациите като средство за предаване на информация и средство за управляване“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бюджетната комисия в НС одобри Закона за въвеждане на еврото

Бюджетната комисия в парламента одобри на второ четене Закона за въвеждане на еврото. Според него, левът и еврото ще са валидни валути в обращение един месец след присъединяването на България към еврозоната. За шест месеца от този период ще може лева да се обменя безплатно в евро, като в малките населени места това ще става в пощенските..

публикувано на 01.08.24 в 19:27

Петима пострадали при катастрофа на столичния булевард "Тодор Александров"

Петима души са пострадали при катастрофа на лек автомобил на столичния булевард "Тодор Александров". Малко след 18 ч. колата се е ударила в спирка на градския транспорт, обясниха пред наш репортер от пресцентъра на МВР. Пострадали са шофьорът и жена и две деца, пътували в автомобила. Мъж, който е чакал на спирката също е ранен. Все още няма..

публикувано на 01.08.24 в 19:19

Изгорели къщи в пиринското село Сенокос

Разраства се пожарът в Пирин в района на село Сенокос. Четири къщи са изгорели там.  Пета къща, в близост до изгорелите, е спасена. Евакуирани са всички хора, които живеят в района. Те не са много, тъй като това е високопланинско село. Голяма част от фронта на пожарите в Югозапада е овладян, 2 са активните огнища в Малешевска планина..

публикувано на 01.08.24 в 19:11
Бойци на

Взривоопасна обстановка в Близкия изток, Израел предупреди гражданите си да са изключително внимателни

Израелската армия твърди, че е убила военния командир на "Хамас" Мохамед Дейф при въздушен удар в град Хан Юнис в Ивицата Газа на 13 юли. Междувременно в Техеран се състоя погребална церемония за убития вчера политически лидер на палестинската групировка Исмаил Хания.  Лидерът на "Хамас" Исмаил Хания е убит в Техеран Съветът за сигурност..

публикувано на 01.08.24 в 18:58

Главчев предлага: На ГКПП-тата камионите да се разделят на такива от ЕС и от трети страни

Служебният премиер Димитър Главчев предлага на граничните ни пунктове да се въведе отделяне на потоците на тежкотоварните автомобили на два потока - първият за тези от  държави членки на Европейският съюз, а вторият за ТИР-овете от трети страни. Идеята е обсъдена на днешна среща на премиерът и ресорни министри с транспортни браншови организации...

публикувано на 01.08.24 в 18:54

Голяма част от фронта на пожарите в Югозапада е овладян, 2 са активните огнища в Малешевска планина

Двата големи горски пожара в Малешевска планина и Славянка засега са овладени. Има активни две пожарни огнища. Овладени са двата големи пожара в Благоевградско Вятърът и високите температури обаче не са повод за оптимизъм. Гл. комисар Джартов: Не може да бъдем спокойни все още и за двата пожара в Югозапада Два наши военни хеликоптери и..

публикувано на 01.08.24 в 18:27
Еван Гершкович

Размяна на затворници между Русия и САЩ, Еван Гершкович от "Уолстрийт Джърнъл" е сред освободените

26 затворници от 7 държави са част от разменна операция между Русия и Запада, която е в ход. Сред освободените са американският журналист от "Уолстрийт Джърнъл" Еван Гершкович и бившият морски пехотинец Пол Уилън.  Турция координира процеса, разпространени бяха кадри на размяна на пленници на летището в Анкара.  Разменените затворници са от..

публикувано на 01.08.24 в 17:33