Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Кисьов: Не съм човекът на избираемото място, не бих отишъл на преговори за себе си

Ръководството на ГЕРБ се среща с представители и на СДС. На снимката: Владимир Кисьов, Бойко Борисов, Румен Христов, Цветан Цветанов
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ и СДС решиха вчера да се явят заедно на евроизборите през май. Съюзът на демократичните сили ще получи сигурни места в листата, заяви премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов след разговор с председателя на сините Румен Христов. Сред обсъжданите имена от СДС е на Владимир Кисьов - бивш главен преговарящ с ЕС.

„Ако е гаранция за повече евродепутати едно такова обединение, това означава, че си отговорен, а не е обезличаване“, каза пред БНР Владимир Кисьов и уточни, че обещаното избираемо място за СДС в листата с ГЕРБ е оценка за качеството и стойността на СДС в годините.

„Логическото разсъждение води към заключение, че няма да съм аз човекът на избираемото място в листата, защото аз не бих отишъл да водя преговори за себе си“, категоричен бе Кисьов, но уточни, че му е предлагана тази позиция, но не е дал съгласие.

Той изрази загриженост за бъдещето на ЕС и на Европа.

„Воля на Националния съвет на СДС е да каже дали иска евродепутати и да вземе решение дали да участваме на евроизборите“, уточни в предаването "Нещо повече" Кисьов.

Цялото интервю на Лъчезар Цветков с Владимир Кисьов можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Емил Кабаиванов: Националният съвет на СДС ще реши дали ще бъдем с ГЕРБ на евровота

ГЕРБ и СДС ще се явят заедно на евроизборите през май . Съюзът на демократичните сили ще получи сигурни места в листата, заяви вчера премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов след разговор с председателя на сините Румен Христов. "Не става..

публикувано на 21.03.19 в 13:04
ВИЖТЕ ОЩЕ
Законите на Мърфи

01.09.24 Законите на Мърфи

Рубриката от 01.09.24 година.

публикувано на 01.09.24 в 08:15
Слав Киров

Екстремните спортове 18 - 25 август 2024

Слав Киров постигна 6 място на Световното първенство по спортно катерене за юноши и девойки , в Гуянг, Китай. Победи японецът Юсуки Сугимото, а втори се класира румънецът Дариус Рапа, следван от Шион Омата, Япония. В другата възрастова група Боян Киров..

публикувано на 25.08.24 в 14:52

25.08.24 Законите на Мърфи

Рубриката от 25.08.24 година. "Тези с голямото си его сами се спъват в него!". Това е изречението на месеца, а негов автор е Иван Кулински от Угърчин.

публикувано на 25.08.24 в 08:15

Могъщата поезия на Никола Фурнаджиев

Никола Фурнаджиев е роден на 27 май 1903 година в Пазарджик. Сменя няколко специалности в СУ "Климент Охридски", накрая завършва философия и педагогика. На 20 години той става пряк свидетел на Септемврийското въстание 1923 година и на неговите жертви и..

публикувано на 25.08.24 в 04:41

Клод Дебюси - геният в сянка

Клод Дебюси е гениален френски композитор, създател и най-голям представител на течението импресионизъм в музиката. Със своето творчество той тласка развитието на музикалното изкуство по нови пътища. В произведенията си той пресъздава мислите и..

публикувано на 22.08.24 в 03:00
Гашербрум IV

Екстремните спортове 11 - 18 август 2024

Спасителна акция се провежда по склоновете на Гашербрум IV (7925 м) в Пакистан. Екип от елитни руски алпинисти е пометен от лавина, докато се е опитвал да свали тялото на сънародника си Дмитрий Головченко, изчезнал в района миналата година. Експедицията..

публикувано на 18.08.24 в 15:44

18.08.2024 Законите на Мърфи

Рубриката от 18.08.24 година.

публикувано на 18.08.24 в 08:20