Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежите на България отстъпиха на Северна Ирландия

България до 21 години
Снимка: БТА

Младежкият национален отбор на България по футбол до 21 години отстъпи нещастно с 0:1 в приятелски двубой срещу Северна Ирландия в испанския курорт Марбея. 

Единственото попадение отбеляза Шейн Лейвъри в 18-ата минута, а мачът бе дебют за селекционера Александър Димитров.
Резултатът обаче съвсем не отразява реалните събития на терена, тъй като българите имаха пълно преимущество през целия двубой и пропуснаха много положения пред ирландската врата. 

Още в началото центриране от фаул на Светослав Ковачев премина на сантиметри от дясната греда на вратата на Томпсън, а веднага след това Калоян Кръстев се размина с топката на метри пред голлинията. 

В 18-ата минута Северна Ирландия стигна до гол след центриране от дясно, засечено от Лейвъри, който намери противоположния ъгъл на вратата на Иван Дюлгеров. Преди центрирането обаче футболист на съперника игра два пъти с ръка, но необяснимо защо испанският арбитър остави играта да продължи.

До почивката възпитаниците на Димитров пропиляха няколко изгодни ситуации, а през втората част отново бяха абсолютни господари на терена.

Натискът на България до края не донесе резултат, а въпреки многото спирания на играта реферът не даде нито минута продължение на редовното време. Така в крайна сметка северноирландците се поздравиха с успех.

Втората проверка на България U21 на испанска земя е на 25 март от 15:00 часа срещу Финландия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илия Груев-младши

Илия Груев игра цял мач при равенство на Лийдс

Националът Илия Груев-младши игра цял мач за Лийдс при нулевото равенство като гост на Уест Бромич в среща от втория кръг във второто ниво на английския футбол - Лига Чемпиъншип. Груев бе титуляр и остана на терена през всичките 90 минути, като получи една от най-високите оценки за изявите си в мача. Равенството е второ поредно за Лийдс този..

публикувано на 17.08.24 в 17:21
Ипсуич - Ливърпул

Ливърпул стартира с успех при Арне Слот

Ливърпул победи Ипсуич с 2:0 в първия си мач за сезона в английската Висша лига по футбол. Двубоят беше дебютен за мениджъра на "мърсисайдци" Арне Слот в шампионата на страната.  През първото полувреме на "Портман Роуд" домакините имаха няколко опасни контраатаки, които изнедаха отбраната на "червените", но не успяха да ги материализират.  От..

публикувано на 17.08.24 в 16:36
Борусия (Мьонхенгладбах)

Борусия (Мьонхенгладбах) е във втория кръг за купата на Германия

Отборът на Бундеслигата Борусия (Мьонхенгладбах) се класира за втория кръг в турнира за Купата на Германия по футбол след успех с 3:1 като гост на третодивизионния Ерцгебирге Ауе. Домакините поведоха с 1:0 още в осмата минута след попадение на 22-годишния полузащитник Мика Клаусен. Борусия Мьонхенгладбах възстанови равенството до края на..

публикувано на 17.08.24 в 16:17
Байерн вкара четири гола на Улм

Байерн със силен мач при дебюта на Венсан Компани

Байерн Мюнхен победи с 4:0 като гост втородивизионния Улм в среща от първия кръг на турнира за Купата на Германия. Двубоят бе официален дебют за новия наставник на баварците Венсан Компани, който остана доволен от представянето на тима си. Байерн, които през миналия сезон изненадващо не успя да спечели нито един трофей, започна мача вихрено..

публикувано на 17.08.24 в 09:48

ЦСКА София – Славия и Лудогорец – Левски пряко по „Хоризонт“

С нови два мача продължава 5-ия кръг на футболното ни първенство. От 19 часа ЦСКА София посреща Славия, а от 21 и 15 Лудогорец е домакин на Левски. И двете срещи можете да проследите пряко по програма „Хоризонт“.  Срещата на стадион “Васил Левски” между „червените“ и „белите“ ще се играе без публика заради наказание на “армейците”...

публикувано на 17.08.24 в 09:45
Ига Швьонтек

Ига Швьонтек продължава напред в Синсинати

Водачката в схемата Ига Швьонтек (Полша) се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Синсинати (САЩ) от сериите УТА 1000. Швьонтек се наложи в среща от третия кръг над 15-ата поставена украинка Марта Костюк с 6:2, 6:2 за 71 минути игра. Полската тенисистка допусна пробив в първия гейм на мача, но впоследствие направи..

публикувано на 17.08.24 в 07:33
Манчестър Юн победи Фулъм с 1:0

Манчестър Юн с труден успех на старта

Отборът на Манчестър Юнайтед надигра трудно с 1:0 гостуващия му Фулъм в първата среща от новия сезон в английското футболно първенство. Юнайтед започна силно, но постепенно гостите изравниха играта. Най-добрата ситуация за домакините дойде в 28-ата минута, когато именно Каземиро пресече лошо изчистване на вратаря на гоститеЛено и подаде на..

публикувано на 17.08.24 в 07:28