Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веска Волева: Да си взимат апартаментите и да си вървят

Снимка: БГНЕС

Като "абсолютна корупционна схема" определи в предаването "Нещо повече" на БНР скандала с евтините апартаменти на властта адв. Веска Волева - съветник в Комисията по правни въпроси към НС.

По думите й лавината от оставки са резултат от напрежението в обществото, което е достигнало крайната си точка.

"Вече няма накъде да се върви. Обществото е на ръба. Да си вземат апартаментите и да си вървят, иначе ги чака линч."

Адв. Волева смята, че председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов не е дал пари за луксозния апартамент.

"Искам да купя същия апартамент, на същото място, на същата цена. Ще ми го дадат ли?"

По думите на адв. Волева властимащите са изкушени, защото отиват бедни във властта.

Цялото интервю с адв. Веска Волева чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Болницата в Горна Оряховица посрещна патронния си празник с две обновени отделения

Общинската болница "Свети Иван Рилски" в Горна Оряховица посрещна патронния си празник с обновени очно и ушно отделения.  В ремонтите от бюджета си лечебното заведение реинвестирало 126 000 лева.  Единственото ушно отделение във Великотърновска област е в горнооряховската болница, която е второто по големина в страната общинско лечебно заведение. В..

публикувано на 19.10.24 в 17:02

РИК - Благоевград: Близо 40 на сто достигнаха смените в състава на секционни комисии

Близо 40 процента достигнаха смените в състава на секционни комисии до този момент, съобщават от Районната избирателна комисия в Благоевград. В момента се извършват обученията на членовете на СИК.  Над 2500 са смените в състава на СИК, поискани от политическите партии до сега. Процесът продължава и в момента, призна председателят на..

публикувано на 19.10.24 в 16:49

Днес вносът на ток от Румъния е между 400 и 600 мегавата, а износът към останалите ни съседни страни - 1000 - 1300 мегавата

България днес е изнасяла над два пъти повече ток, отколкото е внасяла, въпреки спирането на хилядамегаватовия шести блок на АЕЦ Козлодуй за планов годишен ремонт, сочат данните на Електроенергийния системен оператор. Тази сутрин реакторът бе спрян планово и се предвижда да не работи до края на ноември. През това време ще бъдат изпълнени..

публикувано на 19.10.24 в 16:47

Арестувани фенове преди вечното дерби в София

Полицията обяви, че арестуваните преди днешния футболен мач "Левски" - ЦСКА са четирима.  Четиримата са задържани на входа на националния стадион "Васил Левски". Двама от тях са били задържани с наркотични вещества, а останалите са опитвали да внесат незаконно пиротехнически средства. Полицията предотврати и сблъсък между фенове на Левски и ЦСКА в..

публикувано на 19.10.24 в 15:53

Недостиг на работна ръка във Велико Търново

Бизнесът във Велико Търново изпитва сериозен недостиг на кадри. Проблемът се задълбочава за преработвателната промишленост и една от причините е ниската безработица.  115 са свободните работни места в община Велико Търново и всяка четвърта позиция се осигурява от преработващата промишленост. Няма кадри с техническо образование, коментира Даниела..

публикувано на 19.10.24 в 15:51

120 години от основаването на читалището в с. Пчелище

Великотърновското село Пчелище чества в деня на Свети Иван Рилски 120 години от основаването на своето читалище „Просвета“. Още от създаването ѝ върху сградата на културната институция е поставен надписът "Съединението прави силата".  120 години читалището в Пчелище е средище на просветата и културата и нито за ден в него не е спирал да кипи..

публикувано на 19.10.24 в 15:31

Биреният сектор в Европа осигурява над 2 млн. работни места

Над 2 млн. работни места осигурява биреният сектор в Европа, става ясно от данните, огласени от "Пивовари в Европа", чието седалище е в Брюксел. Освен това, всяко работно място в сектора генерира още 17 в икономиката. Пивоварите отчитат, че производството на бира се повишава, но все още е под предпандемичното равнище през 2019-та година. Пак..

публикувано на 19.10.24 в 15:24