Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Халеп и Плишкова - на полуфинал в Маями

Симона Халеп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 Румънката Симона Халеп победи китайката Цян Ван с 6:4 и 7:5 и се класира за полуфиналите на турнира по тенис в Маями с награден фонд 9 милиона долара.

Двете си размениха общо дванадесет пробива, като интригата се запази до последно.

В първият сет Халеп взе първите три подавания на Цян Ван и въпреки че не бе категорична при своя сервиз стигна до 6:4.   Във втората част китайката поведе с 5:1 гейма, но след това не успя да спечели нито един и румънката стигна до успеха. Халеп спаси и три сетбола при 4:5.

В полуфиналите румънката ще играе срещи чехкинята Каролина Плишкова, която отстрани сънародничката си Маркета Вондроушова с 6:3 и 6:4. При нов успех Халеп ще се върне на първото място в световната ранглиста.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лиъм Купър

ВВС обяви трансфера на бившия капитан на Лийдс в ЦСКА София

Шотландският централен бранител и бивш капитан на Лийдс Юнайтед - Лиъм Купър, който преди ден пристигна в София, се присъедини към тима на ЦСКА София, съобщи английската телевизия ВВС. 33-годишният футболист бе свободен агент след края на договора му с Лийдс в края на юни. Трансферът сложи край на 10-годишния му престои в английския клуб,..

публикувано на 11.09.24 в 20:36
Ерен Бекир

Само една българска победа на турнира по тенис на маса в Панагюрище

Победа за Ерен Бекир и загуби за останалите български състезатели при мъжете белязаха първия ден на турнира по тенис на маса "Асарел България Оупън" (WTT Feeder Panagyurishte Presented by Asarel) в Панагюрище. Стартът на силния международен турнир предложи шест мача с българско участие в квалификациите в мъжката част на схемата. Жребият не..

публикувано на 11.09.24 в 19:29
Томас Григоров и Георги Илиев се класира на седмо място

Щафетата ни е 7-ма на световно по модерен петобой, Начева е на финал (обновена)

Българската щафета в състав Томас Григоров и Георги Илиев се класира на седмо място на световното първенство по модерен петобой за младежи и девойки до 17 години в Калдас да Райна (Португалия). Григоров и Илиев се наредиха седми в конкуренцията на още 20 щафети, събирайки 1640 точки. Те дадоха най-добро време в плуването - 1:55.11..

публикувано на 11.09.24 в 19:12
Едоардо Афини

Българите със посредствени класирания на европейско по колоездене

Италианецът Едоардо Афини спечели европейската титла при мъжете в шосейното колоездене в дисциплината индивидуален часовник. На шампионата в Лимбург (Белгия) Афини изненада специалистите с много силно каране и взе златото с време от 35 минути и 15.47 секунди. Втори завърши швейцарецът Щефан Кюнг. Победителят от последния етап в..

публикувано на 11.09.24 в 19:07
Волейболистките на Левски стартират контролите с ЦСКА

Волейболистките на Левски стартират контролите с вечно дерби

Женският тим на Левски по волейбол ще стартира предсезонните контроли с вечно дерби с ЦСКА, съобщиха "сините". "Радослав Арсов ще дебютира неофициално начело на дамите ни с мач срещу ЦСКА, който ще е част от турнира за купата на кмета на Драгоман. Той ще се проведе през уикенда. Участват още домакините от Драгоман, които през новия сезон ще..

публикувано на 11.09.24 в 18:52
Българи спечелиха 20 медала на световно първенство по карате

Българи спечелиха 20 медала на световно първенство по карате

Състезатели от свищовския Годжу карате клуб "Алеко" спечелиха седем отличия от световното първенство по карате стил годжу-рю в Австрия, съобщиха от клуба. България бе представена от общо 30 състезатели, които завоюваха 20 медала – 2 златни, 8 сребърни и 10 бронзови, като общо 10 състезатели от Свищов бяха част от българската делегация, в..

публикувано на 11.09.24 в 18:46
Александър Донски

Донски е четвъртфиналист в Добрич, дъжд отложи останалите мачове

Националът на България за купа "Дейвис" Александър Донски се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите "Чалънджър" в Добрич с награден фонд от 36 900 евро. 26-годишният Донски, който участва в турнира с "уайлд кард", победи във втория кръг испанеца Макс Алкала Гури с 6:0, 5:7, 6:3 за 2 часа и 16 минути. Българинът започна мача отлично..

публикувано на 11.09.24 в 18:40