Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ отново заплашиха Мадуро с „икономически и политически“ мерки

Майк Помпейо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съединените щати ще продължат да използват всички икономически и политически средства, с които разполагат, за да заставят президента Николас Мадуро да понесе отговорност за влошаващата се криза във Венецуела. Това заяви в Колумбия държавният секретар на САЩ Майк Помпейо, предаде БТА.

Той каза това в колумбийския граничен град Кукута, който посети в края на тридневна обиколка в Чили, Парагвай и Перу. В Кукута пристигат голяма част от венецуелските мигранти, влизащи в Колумбия. Досега над 3 милиона венецуелци избягаха от хиперинфлацията, от липсата на храна и лекарства и от политическата криза, припомня Ройтерс.

„Съединените щати ще продължат да използват всички икономически и политически средства, с които разполагаме, за да помогнем на венецуелския народ“, каза Помпейо, след като се срещна с мигранти в един от приемните центрове в Кукута. Той посети няколко моста по границата и склад с хуманитарна помощ. "Със санкции, анулиране на визи и други средства ние обещаваме да държим режима и поддръжниците му отговорни за корупцията и репресиите срещу демокрацията", добави Помпейо. Той прикани Николас Мадуро да напусне и президентския пост, и Венецуела, за да може тя да се върне към нормален живот.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Николас Мадуро

Мадуро с остри критики към Пенс след призива му Гуайдо да бъде признат за президент на Венецуела

Лидерът на Венецуела Николас Мадуро разкритикува остро призива на американския вицепрезидент Майк Пенс пред ООН за признаване на опозиционния лидер Хуан Гуайдо за легитимен президент на страната. Мадуро обвини Пенс в „арогантност“, „расизъм“ и..

публикувано на 11.04.19 в 05:18
Хиляди хора излязоха на протест по улиците на Каракас, за да поискат хуманиратната помощ, блокирана на границата с Колумбия.

ЕП призова за допълнителни санкции срещу режима на Николас Мадуро във Венецуела

Броят на венецуелците, които напускат страната си, продължава да расте и може да достигне до пет милиона души, ако кризата продължи, казва еврокомисарят по международно сътрудничество и развитие Невен Мимица. Заради икономическата криза, недостигът..

публикувано на 08.04.19 в 08:05
Хиляди хора излязоха на протест по улиците на Каракас, за да поискат хуманиратната помощ, блокирана на границата с Колумбия.

Поредни демонстрации на привърженици на Мадуро и Гуайдо във Венецуела

Във Венецуела се състояха поредните демонстрации на привържениците на Николас Мадуро и на опозиционера Хуан Гуайдо, признат за временен президент от около 50 страни. Президентът Мадуро призова държави от региона да посредничат за решаване на кризата...

публикувано на 07.04.19 в 10:16