Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зеленски: Общото между Украйна и Русия засега е само границата

Володимир Зеленски
Снимка: Ройтерс

Новоизбраният президент на Украйна Володомир Зеленски заяви, че компромис с Русия може да бъде постигнат, само когато „Русия върне на Киев контрола над границата“, предаде ТАСС.

„След всяко „довиждане“ неизменно идва „добър ден“. Дълго мислех за „многото общо“ между Украйна и Русия. Реалността е такава, че след анексирането на Крим и агресията в Донбас от „общото“ у нас остана само едно – държавната граница. 2295 км и 400 м „общо“. И контролът над всеки милиметър от украинската страна трябва да бъде върнат от Русия“, написа Зеленски днес във Фейсбук.

„Само тогава можем да продължим да търсим „общото“, допълни той. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Володимир Зеленски

Зеленски се подигра с предложението на Путин за предоставяне на руско гражданство на украинци

Избраният за следващ президент на Украйна Володимир Зеленски се подигра с предложението на Владимир Путин за предоставяне на руско гражданство на украинци. Във фейсбук Зеленски коментира, че документът ще носи "правото да бъдеш арестуван", съобщи Би..

публикувано на 28.04.19 в 19:21
Дмитрий Песков

Кремъл реагира предпазливо на победата на Володимир Зеленски

Кремъл обяви днес, че е „твърде рано“ да каже дали може да работи с Володимир Зеленски – комикът, който спечели президентските избори в Украйна, предаде АФП. „Засега е преждевременно да се говори за поздравления от президента Путин или за..

обновено на 22.04.19 в 18:20
Володимир Зеленски реагира след победата на президентските избори в Украйна.

Новоизбраният президент на Украйна Володимир Зеленски иска възстановяване на мирния процес

Украинският комик Володимир Зеленски печели убедителна победа на президентските избори в страната в неделя, показват резултатите след обработване на около 80 процента от протоколите. Според тях за новия човек в политиката са гласували над 73 процента...

обновено на 22.04.19 в 09:09
ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип..

обновено на 08.05.19 в 18:59