Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедствено положение в Стрелча заради влошеното качество на водата

Снимка: БНР

В община Стрелча е обявено бедствено положение заради влошаването на качеството на водата вследствие на обилните дъждове през последните дни. В момента водата може да се ползва само за битови нужди.

По данни на местната администрация обстановката около водовземните съоръжение е усложнена, а съоръженията са компрометирани, каза за „Хоризонт“ кметът на общината Стойно Чачов.

„Компрометиране на участъци от довеждащия водопровод, разрушени подпорни стени и оголени тръби вследствие на проливния валеж, който се случи преди няколко дни в града. От днес окончателно няма вода в целия град. Писани са писма до областния управител, информирали сме със същото писмо и министъра на вътрешните работи, премиера господин Бойко Борисов и МС. Реагирали сме. Още днес ще бъдат позиционирани две водоноски на територията на града плюс минерална вода, която, разбира се, е безплатна за населението, ще бъде позиционирана в общинска администрация-Стрелча и всички желаещи могат да дойдат да си вземат питейна вода“, каза Чачов.

Репортажа може да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Водата в Стрелча не става за пиене

Водата в Стрелча е негодна за пиене, предупреди местното ВиК. Причината е в обилните дъждове през последните дни. Водата, която пристига от пречиствателната станция, е силно замътнена. Взети са проби, за да се установи дали има наличие на коли-форми...

публикувано на 08.06.19 в 15:37
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трима млади мъже са задържани за отглеждане на канабис в с. Попинци

Криминалисти от РПУ Панагюрище разкриха оранжерия за канабис в село Попинци. Задържани са трима млади мъже. При специализираната акция са претърсени няколко адреса, в един от тях е открита миниоранжерията, която е била оборудваната система за контрол..

публикувано на 23.05.24 в 21:43

Боклуци плуват по р. Банщица към р. Струма след дъждовете

Тонове боклук плуват по река Струма след обилните дъждове от последните дни, сигнализират от Общината в Невестино. От тамошната управа са написали писмо до кмета на Кюстендил инж. Огнян Атанасов да разпореди почистване на коритото на река Банщица,..

публикувано на 23.05.24 в 21:38

Над 80 творци и артисти от различни области бяха отличени на церемония в Министерството на културата

Над 80 творци и артисти от различни области на изкуствата бяха отличени за техния принос в развитието на българската култура и духовност на церемония в Министерството на културата. Сред наградените в навечерието на 24 май са народната певица Валя..

публикувано на 23.05.24 в 21:30
Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост на тържественото честване на годишнината на читалище

Йотова: В предизборната кампания не се набляга на идеи, водещ елемент са скандалите

Настоящата предизборна кампания е коренно различна от кампаниите до момента, тъй като не се набляга на идеи, а  водещ елемент са скандалите, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Тополовград. Възможно е партиите да имат и своите добри предложения, но..

публикувано на 23.05.24 в 20:16

Задържан е и шефът на управлението, отговарящо за обществените поръчки в руското министерство на отбраната

В Русия е бил задържан Владимир Вартелецки, началник на управлението в министерство на отбраната, което отговаря за изпълнението на обществените поръчки. Това съобщават руските медии, като се позовават на свои източници в правоохранителните органи...

публикувано на 23.05.24 в 19:58

Фонд "Земеделие" е превел 15 млн. лв. на млади земеделски стопани

Държавният фонд "Земеделие" е превел 15 милиона лева за млади земеделски стопани, които се занимават с това поне от 5 години и не са навършили 40 години 15-те милиона лева за допълнително подпомагане са насочени към 1568 стопани, като размерът на..

публикувано на 23.05.24 в 19:57

СЕМ: Програмите на БНР "Хоризонт" и "Христо Ботев" спазват условията на лицензиите си

Програмите "Хоризонт" и "Христо Ботев" на БНР спазват стриктно условията на индивидуалните си лицензии. Това показва доклад на Дирекция "Мониторинг и анализи" на Съвета за електронни медии, който бе приет на днешното заседание на електронния регулатор...

публикувано на 23.05.24 в 19:52