Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кипърската полиция откри останки от 7-ма жертва на серийния убиец

Снимка: ЕПА/БГНЕС

След продължило няколко седмици издирване кипърските власти са открили човешки останки в езерото Меми на острова, съобщава кипърският вестник „Филелефтерос“, цитиран от БТА. Предполага се, че става дума за тялото на 6-годишното филипинско момиче Сиера, дъщеря на една от жертвите на обвинения за серия от убийства Никос Метаксас.

35-годишният армейски капитан беше задържан през април и призна за убийствата на пет жени, с които се е свързал в сайтове за запознанства. Сред предполагаемите жертви са и две момичета - на 6 и на 8 години, които са дъщери на две от убитите жени.

Смята се, че две от жертвите са от Филипините - майка и дъщеря. Майка и дъщеря от Румъния също са сред предполагаемите жертви на убиеца, както и една жена от Непал. Повечето от чужденките са работели като домашни помощнички на острова и са изчезнали между септември 2016 г. и август 2018 г.

С тялото, открито днес, броят на намерените останки от жертви на убиеца става седем. Телата на три от жертвите, румънка и 8-годишната ѝ дъщеря и филипинка, бяха открити в куфари в токсичното Червено езеро близо до меден рудник.

Според информация на „Филелефтерос“ полицията продължава да издирва три жени, които са разговаряли със заподозрения и все още не са открити.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Правосъдният министър на Кипър подаде оставка заради серийния убиец

В 19-ия ден на мащабни разследвания на потреслите Кипър серийни убийства дойде първата политическа реакция - с подадената и приета от президента оставка на министъра на правосъдието и обществения ред Йонас Николау. Правосъдният министър на Кипър..

публикувано на 02.05.19 в 12:49
Според признанията на убиеца труповете на три от седемте си жертви е сложил в куфари и е хвърлил в токсичното езеро.

Откриха още една от жертвите на кипърския сериен убиец

Още една от жертвите на кипърския сериен убиец беше открита. Втори куфар беше изваден днес от дъното на силно токсичното червено езеро близо до изоставената медна мина. Говорителят на полицията Андреас Ангелидис потвърди, че в намерения куфар има..

публикувано на 05.05.19 в 18:03
ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип..

обновено на 08.05.19 в 18:59