Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП кани на разговор за субсидиите ГЕРБ, ОП и ДПС

Снимка: БТА

Парламентарната група на БСП за България кани на разговори в парламента ръководствата на групите на ГЕРБ, Обединени патриоти и ДПС  за предстоящите промени на размера на годишната държавна субсидия за политическите партии. Първата среща - с ГЕРБ, е предвидена за понеделник - 17 юни.

Във вторник ще бъдат проведени разговори с ДПС и Обединени патриоти.

В писмо до БСП по повод отправената покана от ГЕРБ посочват, че не смятат за нужно провеждането на допълнителна среща по темата.

„ГЕРБ твърдо подкрепя решението на правителството за намаляването на партийните субсидии на 1 лев.“, се казва още в писмото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Парламентът прие на първо четене субсидията от 1 лев

Със 117 гласа "за" и 90 "против" промяната в закона за Държавния бюджет, с която се предвижда размера на държавната субсидия за политическите парти да бъде 1 лев за действителен глас, мина на първо четене в парламента. "За" гласуваха депутатите..

обновено на 12.06.19 в 13:01
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Пожар край село Габровница в Монтанско

Пожар гори в момента край село Габровница в община Монтана, съобщи за БТА Ивайло Цветанов - заместник-директор на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана. Според сигнал от жители на селото, огънят е на метри от..

публикувано на 18.08.24 в 20:39

Вътрешният министър направи проверка на ГКПП "Кулата" заради опашките

Вътрешният министър Калин Стоянов посети граничния пункт Кулата на българо-гръцката граница. Причината за това са опашките от автомобили, които се образуват на пункта. Ето какво съобщи вътрешният министър за трафика в района  "Получихме множество..

публикувано на 18.08.24 в 20:36

Над 1000 души се изявиха на фестивала "Струма пее" в Невестино

Над 1000 изпълнители се изявиха на приключващия тази вечер фолклорен фестивал "Струма пее", домакин на който двата дни е Общината в Невестино.  Местни таланти представиха изворен и обработен фолклор в певческото, танцовото, словесното и..

публикувано на 18.08.24 в 20:30
Снимката е илюстративна

ЕРТ: Мафиоти, биячи и наркодилъри от България са главните действащи лица в петъчния инцидент

Гръцката обществена телевизия ЕРТ съобщава още подробности за стрелбата в заведение в селището Ханиоти на първия ръкав на Халкидики, която се разигра в нощта на петък срещу събота. Според гръцката медия - мафиоти, биячи и наркодилъри от България са..

публикувано на 18.08.24 в 20:05
Благороден елен

Бракониер, убил два млади благородни елена, е заловен на територията на ДГС - Казанлък

Бракониер, убил два млади благородни елена, е заловен на територията на Държавното горско стопанство в Казанлък. Това съобщават от Югоизточното държавно предприятие в Сливен на официалната си фейсбук страница. Двете животни са на една и две години и са..

публикувано на 18.08.24 в 20:01

Каракачанската общност в Самоков чества празника си

По традиция, в седмицата, когато Самоков отбелязва празника си, каракачанската общност в града се събира на свой събор в двора на храм "Рождество Богородично" - Бельова църква, съобщава БТА. Каракачаните отпразнуваха с раздаване на курбан за здраве,..

публикувано на 18.08.24 в 19:54

Нова магистърска програма в ТУ-София - "Технологично предприемачество" на английски език

Магистърска програма "Технологично предприемачество" на английски език, започва в Техническия университет в София, съобщиха от висшето училище. Специалността е разработена, за да отговори на нарастващите потребности на обществото у нас и в света от..

публикувано на 18.08.24 в 19:44