Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП-Видин: Закриването на отделения в болницата е поредна стъпка към заличаване на областта

Снимка: Радио Видин


БСП ще поиска извънредно заседание на Общинския съвет във Видин, заради предвижданото преструктуриране на областните болници в Северозапада. Ще настояваме болницата да остане в този вид, да не се закриват отделения, обяви председателят на областната организация на БСП Димитър Велков:

"Това е една поредна стъпка според нас за заличаването на видинска област като такава. Започна се от фабриките, заводите, администрацията и сега вече опряха до здравеопазването, до болницата. По конституция всеки гражданин има право на лечение и на достъп до такова. По какъв начин ние даваме достъп на възрастните хора да отидат до Враца или до Монтана? Това (закриването на отделения) според нас е недопустимо."

Предложението за извънредно заседание на Общинския съвет ще е към всички политически сили. В дневния ред ще е само една точка- изработване на позиция за недопускане на закриване на отделения във видинската болница и запазване на дейностите в пълния си обем, каза Димитър Велков. Според него решението трябва да е надпартийно, защото засяга целия регион. По същия повод за събота е насрочено извънредно заседание на областния съвет на БСП.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.