Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партия "Воля" е върнала надвзетите средства от субсидията си

Снимка: БГНЕС

Партия "Воля" е върнала субсидията, наддадена от Министерство на финансите. С паричен превод вчера партията на Веселин Марешки е попълнила в държавния бюджет близо 656 000 лева.

От "Воля" припомнят, че и на първо, и на второ четене в пленарната зала, депутатите от партията са гласували държавната субсидия за политическите партии да бъде намалена от 11 на 1 лев. Марешки коментира, че с тези изменения в Закона за държавния бюджет ще излязат на светло - цитирам - "всички „дарения“, които бизнесът даваше на партиите в куфарчета". Марешки каза още, че ако президентът Румен Радев наложи вето върху тези поправки, ще срещне отпора на Воля.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Валери Цеков

Програмата за профилактика на рак на маточната шийка може да остане без финансиране

Националната програма за профилактика на рак на маточната шийка може да остане без финансиране от догодина заради ниския обхват на целевата група  - момичета от 10 до 13 години.  За този риск предупреди д-р Валери Цеков, управител на Българското сдружение по иновативна медицина. В Европейската имунизационна седмица от здравното министерство..

публикувано на 24.04.24 в 14:11

ЕК призова България да се придържа към законодателството за обществените поръчки

Европейската комисия изпрати официално предупредително писмо до България и други страни членки, в което настоява те да се придържат към законодателството за обществени поръчки, както и да транспонират директивата за транспортната трансевропейска мрежа TEN-T. Комисията изпрати мотивирано становище до България и още 5 страни-членки заради..

публикувано на 24.04.24 в 14:08
Д-р Юлиян Петров, председател на Синдиката

КТ "Подкрепа": Учителската заплата трябва да стане 150% от средната

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" предлагат учителската заплата да стане 150% над средната брутна работна заплата за страната. Национално изследване на профсъюза показва, че макар и увеличаващи се, трудовите възнаграждения на учителите не отговарят на техните многобройни отговорности и задължения. To e проведено сред 4150 педагози.  Д-р Юлиян..

публикувано на 24.04.24 в 13:58
Борислав Сарафов

Прокурорската колегия образува дисциплинарно производство срещу Адалберт Кръстев

Прокурорската колегия образува дисциплинарно производство срещу военно-окръжнния прокурор на София Адалберт Кръстев. То е по искане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, който настоява за неговото уволнение. В предложението си Сарафов иска най-тежкото дисциплинарно наказание за Кръстев заради "многобройните му..

публикувано на 24.04.24 в 13:54

ГЕРБ-СДС и ДПС със законопроект за забрана на рекламата на хазарт в медии

ГЕРБ-СДС и ДПС внасят промени в Закона за хазарта, забраняват рекламата в медиите. Това заявиха Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС и Йордан Цонев от ДПС. Промените са продиктувани от това да бъде защитен общественият интерес. От двете политически сили предлагат дейности по регулиране на хазарта, на разпространението на рекламите,..

публикувано на 24.04.24 в 13:47
Весислава Танчева

Весислава Танчева: Борбата на изборите ще е за второто място. То не е гарантирано на ПП-ДБ

"Борбата на тези избори ще  е за второто място. То не е гарантирано на ПП-ДБ",  заяви пред БНР Весислава Танчева, пиар експерт. "Решението на "Зелено движение" да се явят в друг формат е нещо, което ще повлияе на резултатите на ПП-ДБ.  Те бяха основните представители на коалицията, когато става въпрос за активни граждански действия"...

публикувано на 24.04.24 в 13:42

Рибари протестираха срещу забраната за улов на бяла мида

Да отпадне тримесечната забрана за улов на бяла мида или забранителния период да се ограничи до 1 месец поискаха рибари от Южното Черноморие. Забраната влиза в сила от 1-ви май. Близо 100 души, представители на рибарски сдружения и служители на рибопреработвателни предприятия от Несебър до Царево, протестираха пред сградата на Изпълнителната..

публикувано на 24.04.24 в 13:40