Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Караянчева нареди проверка дали Сидеров е свален неправомерно

| обновено на 11.07.19 в 16:40
Председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че ще вземе отношение, след като се запознае подробно с искането на „Атака“.
Снимка: БТА

Председателят на парламента Цвета Караянчева нареди проверка след сигнала от партия "Атака", че Волен Сидеров е свален неправомерно от председателския пост на групата "Обединени патриоти"

"Разпоредила съм на Правния отдел да изследва случая в детайли и да ми даде заключение. Тогава ще взема отношение! Нямам яснота! Той ми разказа, показа ми правилника..".

Волен Сидеров е разговарял с премиера Бойко Борисов за провеждане на голям коалиционен съвет. В същото време лидерът на "Атака" е поканил другите двама председатели от НФСБ и ВМРО на политически съвет утре.

"С една точка, която гласи: "Разглеждане на нелегитимното решение от вторник на част от парламентарната група на Обединени патриоти". Надявам се колегите Каракачанов и Симеонов да откликнат!", каза той.

Според депутатите от „Атака“ за това решение са били необходими подписите на всички депутати от групата на „Обединени патриоти“.

ВМРО и НФСБ обявиха, че няма да присъстват на свикания от Сидеров коалиционен съвет утре.

Избраните съпредседатели на ПГ на "Обединените патриоти" Искрен Веселинов и Валентин Касабов заявиха, че са легитимните ръководители на групата, след като 20 души са ги избрали.

"Мнозинството иска друго ръководство, защото иска парламентарната група да работи, а не да се занимава със скандали от сутрин до вечер. Това е знак, който решително сме дали към "Атака". Надявам се те да го разберат", каза Искрен Веселинов.

По повод твърденията на Сидеров, че има нарушение на коалиционното споразумение, Валентин Касабов допълни:

"Юридически смесват нещата. Те са позовават на коалиционното споразумение, което засяга единствено и само явяване в избори".

ГЕРБ няма да се меси в неразбирателствата между партиите в коалиционния си партньор "Обединени патриоти", заяви финансовият министър Владислав Горанов. Той припомни, че това не е първият случай на коалиционен партньор на ГЕРБ, който има вътрешни проблеми и припомни случая с Реформаторския блок. 

"Мисля, че всеки един от тях осъзнава, че, независимо от вътрешните им конфликти, стабилността на управлението е по-важна в случая, защото каква е алтернативата. По-добра конструкция от сегашното управление няма. С ДПС не е приемливо за обществото".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Волен Сидеров: Симеонов и Каракачанов торпилираха управлението на България

Основният въпрос е не аз ли съм заплаха – това решение, което вчера са взели колегите от ВМРО и НФСБ, на практика денонсира договора с ГЕРБ, който е сключен между ПП ГЕРБ и „Обединени патриоти“ – НФСБ, „Атака“ и ВМРО", заяви пред БНР лидерът на..

публикувано на 10.07.19 в 14:49
ВИЖТЕ ОЩЕ
Тържествен ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от „Випуск 2024” „Цар Симеон Велики“ на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”.

Министърът на отбраната все още не е разговарял с номинираната за премиер Горица Грънчарова

Служебният министърът на отбраната Атанас Запрянов все още не е разговарял с посочената за нов служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева, но среща с нея предстои. Министърът каза това във Варна, където участва в честването на 145-ата годишнина от..

публикувано на 11.08.24 в 12:07

Дни на младежта организират в Монтана

Дни на младежта организира Младежки център – Монтана. Поводът е Международния ден на младежта 12 август. От днес до сряда са предвидени различни събития и образователни дейности. Първата проява е тази вечер. По повод Международния ден на младежта..

публикувано на 11.08.24 в 11:56

Поредна творба на Банкси се появи в Лондон

Поредното произведение на известния британски уличен художник Банкси, представляващо протягаща се голяма котка на утринното слънце, беше свалено само часове по-късно, което предизвика негодуванието на събрали се хора в лондонския квартал Крикълууд,..

публикувано на 11.08.24 в 11:52

Грузинец е с опасност за живота след ПТП край Монтана

48-годишен грузинец е в болницата в Монтана с опасност за живота. Чуждестранният гражданин е с множество ранни вследствие на катастрофа край село Смирненски Тежкият пътен инцидент е станал вчера следобед. Грузинският гражданин е пътувал с колата..

публикувано на 11.08.24 в 11:28

Продължава тенденцията към намаляване на населението в Ловешко

В област Ловеч продължава процесът на намаляване и застаряване и на населението. Намалява броят на живородените деца, но в същото време намаляват и починалите. Според данните от Териториалното статистическо бюро към 31 декември  2023 г...

публикувано на 11.08.24 в 11:25
Прехващане на изстрелян от Русия дрон над Киев.

Най-малко две жертви на руски удари в Киевска област

Двама души са загинали, а трима други са били ранени при руски удари в Киевска област през нощта, съобщиха местните власти. Две къщи са били разрушени, а на няколко други са нанесени щети. Столицата Киев е била атакувана с дронове и ракети, но всички..

публикувано на 11.08.24 в 11:21

Расте интересът към тенис ваканции и турнири за непрофесионалисти

Расте интересът към участието в тенис ваканции, които са свързани с спортни турнири за непрофесионалисти. Те са организирани от най-голямата любителска тенис общност у нас, посочват туроператори, специализирани в тази дейност. Годишно у нас се..

публикувано на 11.08.24 в 10:14