Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лалова и Петрова с победи в Хърватия

Ивет Лалова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ивет Лалова и Габриела Петрова завоюваха победи за България на европейското отборно първенство по лека атлетика, Втора лига, във Вараждин (Хърватия).

Лалова спечели бягането на 100 метра с време 11.51 секунди и взе максималните 12 точки от дисциплината.

Габриела Петрова също записа максимален брой точки за България с победа в тройния скок с опит от 14.14 метра.

На 100 метра при мъжете Светлин Иванов завърши четвърти с 10.78 секунди. Марк Славов завоюва трето място в хвърлянето на копие с лично постижение за сезона от 74.14 метра и прибави 10 точки за отборната надпревара.

В сектора за тласкане на гюле Георги Иванов остана шести със 17.63 метра.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ботев (Пловдив) започна с победа новия сезон  в Първа лига

Ботев (Пловдив) започна с победа новия сезон в Първа лига

Носителят на купата на България Ботев (Пловдив) започна новия сезон в Първа лига с победа с 3:1 над Ботев (Враца) като гост. На стадиона под връх Околчица всички попадения паднаха през второто полувреме, като на два пъти точен за победителите бе хърватинът Мартин Секулич. Още едно попадение добави Янис Карабельов,а точен за домакините от Враца бе..

публикувано на 21.07.24 в 21:13
Тадей Погачар спечели 111-ото издание на Обиколката на Франция

Тадей Погачар спечели 111-ото издание на Обиколката на Франция

Тадей Погачар спечели 111-ото издание на Обиколката на Франция.  25-годишният словенец от отбора на Обединените арабски емирства триумфира в най-престижното колоездачно състезание в света за трети път в кариерата си след 2020 и 2021 година. Той стана едва осмият колоездач, който печели Обиколките на Италия и Франция в една година, а до момента никой..

публикувано на 21.07.24 в 20:58
Оскар Пиастри спечели Гран при на Унгария и записа първа победа във Формула 1

Оскар Пиастри спечели Гран при на Унгария и записа първа победа във Формула 1

Австралиецът Оскар Пиастри постигна първата си победа във Формула 1. На пистата "Хунгароринг" той спечели състезанието за Голямата награда на Унгария, 13-и кръг за сезон 2024. 23-годишният пилот на МакЛарън тръгна от втора позиция и води през по-голямата част от състезанието, но накрая трябваше да бъде пропуснат от съотборника си Ландо Норис, за да се..

публикувано на 21.07.24 в 18:06

Виктория Томова премина първия кръг на турнира в Прага

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в чешката столица Прага. Поставената под номер 5 в схемата Томова се нуждаеше от час и 32 минути, за да сломи съпротивата на 542-рата в света Рената Ямрихова от Словакия след 7:6(3), 6:3. Мачът започна с пробив за 49-ата в..

публикувано на 21.07.24 в 17:13

Никола Цолов: Видях много български знамена, благодаря за подкрепата

Никола Цолов грабна първата си победа в основно състезание от Формула 3. Българският пилот беше най-бърз на пистата "Хунгароринг" в Унгария. До този момент той имаше два успеха в спринтовите надпревари в Монте Карло и в Австрия. "Супер щастлив съм за победата днес. Това е доста голямо постижение за мен, особено във фийчър..

публикувано на 21.07.24 в 16:57
Петко Христов

Националът Петко Христов постигна съгласие със Специя за продължаване на договора си

Националът  Петко Христов се е разбрал с ръководството на италианския Специя да продължи договора си с клуба до лятото на 2027 година, предаде регионалният вестник "Ла Национе". Сегашният контракт на централния защитник с клуба от Серия B изтичаше в края на месец юни следващата година. Съвсем скоро се очаква да бъде обявена новината за..

публикувано на 21.07.24 в 16:41

Таекуондо клуб "Херея" с проект в подкрепа на борбата против насилието, основано на пола

Проектът #MeTae, вдъхновен от движението #MeToo, е към своя край. Партньорите, участници в проекта по програмата ERASMUS+, финансиран от ЕС, ТК Херея (България), E.TA.B.E.(Гърция) и ITML(Гърция) за пореден път обединиха усилията си по време на традиционния турнир Херея Оупън , където обсъдиха важните стратегии, целящи да привлекат вниманието..

публикувано на 21.07.24 в 16:30