Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започнаха записванията за Академията за актьори

Снимка: личен архив

Димитър Маринов, който беше част от екипа на филма „Зелената книга” и развя малко българско знаме на сцената на "Оскар"-ите в началото на годината, идва в България. Той ще открие Академия за актьори в НДК, а записванията вече са в ход.

Академията ще отвори врати на 25-и ноември и ще продължи до Никулден.

Целта на срещите на Димитър Маринов с младите актьори не е да ги учи на актьорство, а да сподели опита си от Холивуд и да ги поощри да следват мечтите си. За да насърчи и провокира участниците, той ще представи техники и похвати от школата на Бернард Хилър и на „Маринов актърс студио“, съчетани с най-ценното от американската система на обучение за подготовка на актьори в кино индустрията.  

В Академията за актьори в НДК могат да участват всички с професионален опит, както и такива с интерес към актьорската професия – тийнейджъри и възрастни до 35 години.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентите на Китай Си Дзинпин (вляво) и на УнгарияТамаш Сульок - Будапеща, 9 май 2024

"Златно пътешествие" - Си Дзинпин в Будапеща

Китай и Унгария започват "златно пътешествие", заяви китайския лидер Си Дзинпин след среща в Будапеща с унгарския премиер Виктор Орбан. Унгария е третата и последна точка в европейското турне на Си, който посети по-рано Франция и Сърбия. Си след разговорите с Макрон и Фон дер Лайен: Китай и ЕС трябва да останат партньори Унгарският президент..

публикувано на 09.05.24 в 22:42
Срутена в резултат на бомбардировка сграда в Рафах

САЩ са твърдо против мащабна сухопътна операция на Израел в Рафах

Съединените щати са твърдо против мащабна сухопътна операция на Израел в град Рафах в Ивицата Газа. Израел продължава да обстрелва град Рафах в южната част на Ивицата Газа Това беше потвърдено тази вечер и от Държавния департамент, и от Съвета за национална сигурност в Белия дом. Подобно нахлуване ще отслаби позициите на Израел в преговорите за..

публикувано на 09.05.24 в 22:10

Около 7 хиляди бойци от Кюстендилско са участвали във Втората световна вйна

Около 7 хил. бойци от Кюстендилско са участвали във  втората фаза на Втората световна война - това беше казано при отбелязване на 79-годишнината от победата на нацизма и Деня на Европа в града.  Шествие с участието на представители от Организацията на офицерите от запаса и резерва, от политечески и обществени организации, граждани тръгна от..

публикувано на 09.05.24 в 20:25
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски представи рамката за бъдещо коалиционно споразумение в новия парламент на РСМ - 9 май 2024 г.

ОССЕ: Изборите в РСМ бяха помрачени от негативна реторика

Изборите в Република Северна Македония бяха помрачени от негативна реторика с националистически лозунги, както и от недостатъци в законодателството и недостатъчен контрол на финансирането на кампанията, заявиха международните наблюдатели от мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. А спечелилата и парламентарните, и..

публикувано на 09.05.24 в 20:14

В Силистра почетоха паметта на загиналите във Втората световна война

В Силистра почетоха паметта на загиналите под българското знаме във Втората Световна война 563-ма бойци от Силистренско. По традиция венци и цветя бяха поднесени пред Стената на славата, където са записани имената сражавалите се в 31-ми Железен пехотен полк и в други военни формирования. Церемонията днес бе тъжна, може би и заради..

публикувано на 09.05.24 в 20:12
Израелски военни машини близо до граничната ограда с ивицата Газа, на неразкрито място, 9 май 2024 г.

Израелската делегация и директорът на ЦРУ са напуснали Кайро и преговорите за Газа

Израелската делегация и директорът на ЦРУ Уилям Бърнс са напуснали Кайро, който е домакин на преговорите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа и за освобождаване на държаните от радикалната палестинска групировка "Хамас" израелски заложници. Това предаде агенция Ройтерс, като се позова на два източника от египетските сили за сигурност...

публикувано на 09.05.24 в 20:05

Административният съд образува дело за новата организация на движение в центъра на София

За поредна вечер недоволни граждани излязоха на протест на столичните булеварди "Патриарх Евтимий" и "Фритьоф Нансен" заради несъгласие с новата организация на движение в центъра на София. Протест в центъра на София заради изграждане на велоалея Живеещи в центъра на столицата протестираха срещу изграждане на велоалея Протестиращи..

публикувано на 09.05.24 в 19:46