ЦИК: Лидерът на ВМРО–Петрич заема мястото на Атанас Стоянов в парламента

Снимка: BGNES

Централната избирателна комисия реши, че лидерът на общинската организация на ВМРО в Петрич Стоян Божинов ще заеме мястото в парламента на досегашния депутат Атанас Стоянов, който беше избран за кмет на Сандански.

Така Стоян Божинов става народен представител в 44-то Народно събрание от листата на коалиция "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" от Първи изборен район - Благоевградски.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Foto: EPA/BGNES

Поет предоставя къщата си за пострадали от земетресението в Албания българи

Поетът Димитър Шопов обяви в предаването „Хоризонт за вас“, че предоставя свой имот на българи, които живеят в Албания и са пострадали от силното земетресение в страната. Къщата се намира на 25 км от София, в Сливница, град, комуникативен, по думите на Шопов. „Първият етаж е годен за живеене. Къщата е обитаема. Има двор –..

публикувано на 06.12.19 в 15:09

Повиши ли се опасно напрежението в българо-руските отношения

„Има известно обтягане на отношенията между Русия и България и няма как да е иначе, след като са експулсирани дипломати. Всяка такава мярка е знак“. Това коментира пред БНР журналистът Валери Тодоров по темата за българо-руските отношения на фона на дипломатическите скандали и изказването на президента Владимир Путин, че ако България..

публикувано на 06.12.19 в 14:52
Антон Митов

Антон Митов за дебатите в НС: Не приемам обидните квалификации към колеги от БНР

В свое изявление изпълняващият длъжността генерален директор на БНР Антон Митов подчерта, че не приема обидните квалификации към журналисти в Радиото, отправени от парламентарната трибуна: "Бяха направени внушения, които не отговарят на истината - типичен пример за информационна ситуация, в която се имат предвид твърдения само на едната страна“...

публикувано на 06.12.19 в 14:25
Десислава Танева

Танева: Заразеното със салмонела пилешко не е достигнало до нито един краен потребител у нас

Заразеното със салмонела пилешко месо не е достигнало до нито един краен потребител, увери министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Тя обясни, че месото с произход Полша е закупено от големите месопреработватели за термична преработка: "Всичко налично, което е в мрежата, е иззето като наличност. Нито един килограм от охладеното..

публикувано на 06.12.19 в 14:21

ОбС в Свиленград иска паркинг за камионите, чакащи на границата

Жители на Свиленград и околните села недоволстват от километричните опашки от тежкотоварни камиони на границата с Турция. Общинският съвет в града гласува декларация до Министерския съвет с настояване да бъде построен паркинг на ГКПП "Капитан Андреево", където ТИР-овете да бъдат отклонявани и да изчакват ред за преминаване през границата. От началото на..

обновено на 06.12.19 в 14:12
Лозан Панов

Лозан Панов: Нуждаем се от силно лидерство в съдебната система

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов призова колегите си за повече активност. "Нуждаем се от силно лидерство в съдебната система. Защитата от посегателства не е задача на друг, а на нас самите", каза съдия номер едно при откриването на конференция на тема "Независимостта на съда - актуални аспекти в практиката на Европейския съд по..

публикувано на 06.12.19 в 14:01

142 000 души са починали от морбили през 2018, половината са в пет страни

След десетилетия на впечатляващи успехи в борбата с болестта морбили, в момента има застой, а смъртните случаи в резултат на заболяването са се увеличили през 2018 г., предупредиха Световната здравна организация (СЗО) и американските санитарни власти, цитирани от "Франс прес". Става въпрос за един от най-силно заразните вируси, който може да..

публикувано на 06.12.19 в 13:54