Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андон Балтаков: Професионалистите на БНР устояха на ураганните ветрове през 2019 г.

Генералният директор на БНР Андон Балтаков
Снимка: Ани Петрова

"Изминалата 2019-а бе бурна и динамична година, но професионалистите на БНР устояха на ураганните ветрове в името на мисията, която обществото им е задало.“ Това каза генералният директор на БНР Андон Балтаков тази вечер в приветствие на церемонията по връчване на годишните награди на Българското национално радио. На тържеството в Първо студио на БНР присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.

"С огромно уважение и искрена признателност Ви благодаря за подкрепата и доверието към БНР, към журналистите, музикалните творци, всички отдадени на мисията "Радио" колеги. Подкрепа и доверие, за които ние работим с всяка емисия, предаване или репортаж“, каза той.

"Отговорността пред нас е огромна, с нас обществото сверява своя часовник – буквално, но и в социален, икономически и политически смисъл. Всеки един от нас създава ролята, която имаме в делото за развитие на свободна и демократична България“, посочи генералният директор на Радиото.



"В БНР вече 85 години журналисти, музиканти, артисти неуморно и с безкористно усърдие на просветители ежедневно озаряват с информация, възпитават с култура, обогатяват с музика и театър духа на българското общество“, каза Балтаков.

"С гордост носим името "Старата къща", защото в архивите си пазим звуковата история на България, защото в творчеството, което създаваме, има много памет и мъдрост, защото нашият дом е отворен за всеки факт и мнение, което българското общество споделя“, подчерта той.

Както посочва ЮНЕСКО, въпреки дигиталните технологии радиото остава медията, която може да достигне едновременно до огромна аудитория и да формира обществения диалог, каза Андон Балтаков. Той отбеляза, че наградите на БНР се връчват преди утрешния Световен ден на радиото - една от най-могъщите платформи за формирането и развитието на демократичния дискурс

"Днес е празник за всички нас- радио хората, но и за всеки българин, който търси нашите сигнали в ефира, намира нашето съдържание в дигиталното пространство и се възхищава на нашето творчество в концертните зали", каза още генералният директор на БНР.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Най-добрите млади фолклорни таланти ще огласят Първо студио на БНР на 4 март

Млади фолклорни таланти ще огласят на 4 март, неделя, емблематичното Първо студио на Българското национално радио, където от 14.00 до 16.00 ч. ще се проведе гала концертът на ХVIII конкурс „Млади фолклорни таланти“ на предаването „Рано в неделя“ на програма „Хоризонт“. Над 120 деца от цялата страна на възраст от 3 до 18 години ще пеят и свирят с..

обновено на 01.03.18 в 13:32