Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яри-Мати Латвала поведе в рали "Швеция"

Яри-Мати Латвала
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Четирикратният победител Яри-Мати Латвала (Финландия) с "Тойота Ярис" беше най-бърз в пролога на рали Швеция, втори кръг от сезона в световния автомобилен шампионат.

Латвала преодоля първия етап от 1.9 километра в Карлстад за 1:26.1 минути.

Трикратният шампион в ралито Себастиан Ожие (Франция) също с "Тойота Ярис" остана втори на 1.9 секунда. Навигатор на Ожие за пролога стана Принц Карл Филип, четвърти наследник на короната на Швеция, който замени Жулиен Инграсия само за специалната отсечка по улиците на Карлстад.

Трети завърши Кале Рованпере (Финландия) с друга "Тойота Ярис" на 2.7 секунди.

Надпреварата продължава днес с четири скоростни отсечки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Владимир Николов - президент на ВК Левски

Волейболен клуб Левски представи нов спонсор

Волейболният клуб Левски представи новия си партньор, като това е компанията Palms Bet. Двете страни подписаха договор за сътрудничество за 3 години, като той може да бъде продължен за по-дълъг период при взаимно разбирателство и добра работа. От страна на Левски на представянето бяха президентите на клуба Владимир Николов и Давид Давидов,..

публикувано на 15.08.24 в 17:21
Кимия Ализаде

Кимиа Ализаде: Бронзовият медал не е този, който исках, но се борих за България

Кимиа Ализаде, която донесе  в историята на българското таекуондо медал от Олимпийски игри, заяви при прибирането си в София, че се е борила в името на България и се радва, че е успяла да зарадва българите с бронзов медал. Родената в Иран Ализаде отчете, че целта ѝ е била златото в категория 57 килограма, но е допуснала грешка в първия си мач, която ѝ е..

публикувано на 15.08.24 в 16:57
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева с по-висока трудност на прескок за следващата година

Националката по спортна гимнастика Валентина Георгиева ще увеличи трудността в изпълненията си на прескок за следващата година, обяви самата тя на пресконференция. През този сезон тя стана европейска вицешампионка на този уред, а на Олимпийските игри в Париж се класира за финала, където зае престижното пето място. Георгиева беше избрана за спортист..

публикувано на 15.08.24 в 16:37
Георги Дерменджиев

Ръководството на Лудогорец прие оставката на Георги Дерменджиев

Ръководството на ПФК Лудогорец прие оставката на старши треньора Георги Дерменджиев, която бе депозирана след тежката загуба от Карабах в третия предварителен кръг на Шампионската лига, съобщиха от клуба. Дерменджиев си взе довиждане с играчите преди тренировката в сряда, а в четвъртък договорът му официално бе прекратен. С него си тръгва и..

публикувано на 15.08.24 в 11:20
Сандра Велчева-Хънт

Сандра Велчева-Хънт: Впечатли ме организацията на игрите в Париж

Българката Сандра Велчева-Хънт, на която Международната федерация (ФИБА) гласува доверие да бъде технически делегат на срещите от баскетболните турнири при мъжете и жените на Олимпийските игри в Париж, заяви в интервю за БТА, че това е било най-сериозното и отговорно състезание за нея до момента. Попитана за назначението си на Олимпиадата и..

публикувано на 15.08.24 в 10:39
Даниеле Орсато

Орсато обясни защо отказа работа в Руския футболен съюз

Италианецът Даниеле Орсато е отказал предложената му работа в Руския футболен съюз (РФС) заради етичните си принципи. Това обясни 48-годишният бивш рефер за "Ла Република", цитиран от ТАСС. РФС съобщи на 13 август, че Орсато е включен в състава на експертната съдийска комисия към централата, но ден по-късно "Гадзета дело Спорт" информира, че..

публикувано на 15.08.24 в 10:34
Винеш Фогат

Спортният съд отхвърли жалба на индийска състезателка по борба

Спортният арбитражен съд (КАС) отхвърли жалбата на индийската състезателка по борба Винеш Фогат за дисквалификацията ѝ на Олимпиадата в Париж, съобщи "Ройтерс". Фогат се класира за финала в категория до 50 килограма на Игрите във френската столица на 7 август, когато в спора за златото трябваше да излезе на тепиха срещу американката Сара..

публикувано на 15.08.24 в 10:04