Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бай Тъньо и животът в столицата на сцената на Нов театър - НДК

Димитър Иванов – Капитана: Успявам да открия смешното във всяка ситуация

Първо комедийно вентрологично шоу печели все повече почитатели. "БЕШЕ МИ 100ЛИЧНО" се играе на сцената на Нов театър - НДК. 

Вентрологът е човек, който може да говори, без да мърда челюстта и устните си, а Бай Тъньо като главно действащо лице успява да осмисли с хумор и най-наболелите точки от нашето ежедневие.

„Това е голямата работа – да успееш дори с нещо негативно да накараш хората да се усмихнат и малко от малко да забравят за ежедневието, което постоянно ни обстрелва с такива новини“, каза пред "Хоризонт" Димитър Иванов – Капитана, който влиза в ролята на Бай Тъньо.

"Така съм отраснал, така съм възпитан – успявам да намеря смешното в ситуацията. Животът е твърде кратък да го прекарваме в негативизъм", допълва Димитър Иванов.

Димитър Иванов е от Димитровград. През 2008 година завършва актьорско майсторство за куклен театър.  

Построил е спектакъла си "БЕШЕ МИ 100ЛИЧНО" върху своя собствен опит в изучаването на особеностите на софийския живот. 

„Мен ме бяха лъгали, че трябва да се прескачат трамвайните линии, съответно аз първия ден много старателно си ги прескачах всичките“, разказа още Димитър Иванов. "Животът в столицата въобще не е такъв, какъвто си го представяте и се чувствам длъжен да ви предупредя и образовам докато е време", казва неговият герой.

Бай Тъньо вече има сериозни привърженици в социалните мрежи. 

„Моето шоу е stand up comedy, освен вентрологично. Набира популярност в момента в страната и се харесва на младите, защото театърът остана малко по-тромав. Stand up comedy-то е много бързо, много енергично, много актуално, много модерно и това привлича хората“, сподели Димитър Иванов - Капитана преди поредното представление.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Анатоли Джоков в действие.

Олимпийски брейк в "Изотопия"

"През последните години брейкът стана доста масов затова и хората, които ръководят Олимпийските игри решиха да го включат в програмат, за да може повече млади хора да се включат. Брейкът винаги е бил атрактивен, интересен и неограничен. Може би това е една от причините тези хора от Международния олимпийски комитет да решат да го включат."..

публикувано на 29.07.24 в 19:22
Милко Клайнер

Олимпийската история на Русе и защо тя започва с колело?

До 11 август светът ще е Олимпиада и вниманието на всички ще е насочено към новите върхове на човешкия стремеж за по-бързо, по-силно, по-точно. Русе има своята олимпийска история и тя е украсена със злато, сребро и бронз, донесени през годините от кануистът Иван Бурчин, скачачът Христо Марков, стрелецът Таню Киряков и борците Валентин..

публикувано на 29.07.24 в 14:01
Якоб ван Бейлен

Световният колекционер на килими има 850 старинни български килима

Нидерландец, живеещ от десетина години във Велико Търново , колекционира български килими и мечтае да създаде Национален музей на българското килимарство .  Якоб ван Бейлен има 850 старинни български килима от 18-и до 20-и век. За него казват, че е к олекционерът с най-много килими в света , определят го и за по-българин от българите,..

публикувано на 29.07.24 в 10:27

Национален парк "Пирин" - богатство за (пре)откриване

В момента и чак до сепември Пирин е  най - посещаваната планина, предупреждава Георги Икономов. " Местата, които са най-натоварени в Пирин през лятото, това са заслон "Спано поле" и "Тевно езеро" . "Тевно езеро" е много мистично място, посочва Икономов и обяснява, че до него може да се стигне по различни маршрути. "Хората в планината..

публикувано на 28.07.24 в 21:13

Експерт: Винената култура се развива. 80 изби предлагат винен туризъм

"Виното е интелектуален продукт . С консумацията научаваме любопитни факти за самия регион, как се произвежда, откриваме философията и страстта, която са вложили в него неговите създатели." Това каза пред БНР Гергана Тодорова – винен специалист, главен редактор на първия онлайн пътеводител за винен туризъм у нас. Винарските изби, които..

публикувано на 22.07.24 в 13:40
Елица Бъчварова

Елица Бъчварова: Македонският въпрос е болката на Балканите

55 години след първото издание на книжния пазар отново излиза романът на Свобода Бъчварова "Литургия за Илинден". "Македонският въпрос е много болезнен, тежък, многостранен въпрос за България. Болката на Балканите ", каза пред БНР дъщерята на авторката – Елица Бъчварова, социолог и антрополог. "Това не е монопол на македонското движение...

публикувано на 22.07.24 в 11:05

Куманско селище откриха археолозите от Историческия музей в Горна Оряховица

Куманско селище откриха археолозите от Историческия музей в Горна Оряховица при проучванията на средновековен некропол, източно от крепостта „Ряховец“ и в непосредствена близост до депото за отпадъци на железничарския град. По покана на Националния исторически музей горнооряховските археолози ще покажат находките си през годините от..

публикувано на 21.07.24 в 06:36