Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възражда ли се фашизмът в България

БНР Новини
Снимка: Николай Христов

Организатори на Луковмарш и други крайнодесни групировки нахлуха в Софийския университет по време на дискусия, организирана от Студентско общество за равенство. В продължение на почти два часа те отказваха да напуснат събитието, не се съобразиха с охраната на университета и бяха изкарани с помощта на полиция.

Това се случи след категорично заявената позиция на организаторите, че след миналогодишните заплахи, онлайн и на живо, крайнодесните не са добре дошли и в интерес на сигурността на организаторите, говорителите и гостите, събитието няма да започне в тяхно присъствие.

Стойо Тетевенски и Галина БезловаСтудентското общество за равенство в Университета е първата студентска организация за борба с всякакви форми на дискриминация, нетолерантност и агресия във висшето ни образование. 

Какви бяха изводите от дискусията, която все пак се проведе? Умеят ли днешните младежи да разпознават съвременните форми на фашизма?





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
Пием ли чиста вода? Как да филтрираме водата в домашни условия

Още от началото на света водата се върти в безкраен кръговрат. Понеже е добър разтворител, тя неизменно понася след себе си всякакви химически вещества и минерали наред с микроорганизми, твърди частици и още редица други примеси, с които влиза в досег по пътя си. Затова и съставът на водата навсякъде е различен. Огромният проблем настъпва..

публикувано на 20.12.23 в 10:40