Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хотелът със стотици гости в Тенерифе остава под карантина 14 дни

Сред засегнатите е и 3-членно българско семейство

| обновено на 26.02.20 в 16:38
Снимка: БТА

Стотиците гости, които са блокирани в хотел на испанския о-в Тенерифе след случаи на коронавирус, останат в изолация в продължение на 14 дни, съобщи днес представител на местните власти, цитиран от Ройтерс.

Засегнатите са около 700 души, включително 3-членно българско семейство.

Италиански лекар, отседнал в хотела, даде положителна проба за коронавируса в понеделник вечерта. Ден по-късно съпругата му и още двама италиански туристи, които пътували с тях, също бяха диагностицирани със заболяването.

„Решихме да оставим гостите в хотела в изолация за 14 дни. Те ще бъдат активно следени. Гостите със симптоми ще бъдат изолирани в стаите си“, заяви на пресконференция Мария Тереса Крус Овал, представител на местните власти.

Гостите разбрали, че са блокирани в хотела, когато се събудили във вторник, с помощта на бележка, пъхната под вратата. 

Консулът на България в Мадрид е обещал пълно съдействие на българското семейство, блокирано в хотел на остров Тенерифе заради заболели четирима души с коронавирус.

По-рано днес Виктория Захариева съобщи пред БНР, че тя, съпругът ѝ и дъщеря ѝ са в добро състояние и че семейството няма информация докога ще продължи карантината:

„За момента нищо официално не знаем. Единственото, което получихме като бележка под вратата на хотелската стая, е, че имаме забрана да я напускаме и да очакваме, че карантината продължава и да очакваме следващи новини“, каза Виктория Захариева в предаването "Преди всички" по „Хоризонт“.

Повече чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Европейска сметна палата

Европейската сметна палата: Предвидените разходи не отговарят на целите на отбранителната готовност на ЕС

Има риск предложените 1,5 млрд. евро разходи за 2-годишен период за програмата за европейска отбрана да не отговарят на амбициозните цели за засилване на отбранителната готовност на ЕС и принос към промишлената база за отбраната на Украйна. Това се казва в оповестено днес становище на Европейската сметна палата. Одиторите посочват,..

публикувано на 03.10.24 в 19:56

81-годишна жена иска да стане народен представител от област Монтана

81-годишна жена иска да стане народен представител от област Монтана. Най-младият кандидат за депутат е жена на 23 години. 126 са кандидатите за народни представители от 12-и многомандатен избирателен район Монтана за извънредните избори на 27 октомври. 20 партии и 8 коалиции са предложили своите кандидати. Сред тях най-младият е жена на 23..

публикувано на 03.10.24 в 19:43

МЗ: ТЕЛК трябва да могат да разглеждат всички насочени към тях случаи

Териториалните експертни лекарски комисии трябва да могат да разглеждат всички насочени към тях случаи, защото са с общ профил, а не са специализирани. Така от Министерството на здравеопазването аргументираха отпадналата от вчера възможност за пренасочване на пациентско досие от една комисия към друга. Пациентски организации предупреждават за..

публикувано на 03.10.24 в 19:21

ЦИК свали имунитета на кандидата за народен представител Джейхан Ибрямов

С 13 гласа "за" Централната избирателна комисия и разрешила свалянето на имунитета на кандидата за народен представител Джейхан Ибрямов. Това стана час след като в ЦИК е постъпило искане от заместник главния прокурор Елена Каракашева, в което  се иска разрешение срещу Ибрямов да започне наказателно производство и той да бъде задържан за три..

публикувано на 03.10.24 в 19:10
Филип Гунев

Филип Гунев: Турция остава ключова дали ще позволи бежанска вълна от Близкия изток

Турция остава ключ към това дали ще позволи бежанска вълна от Близкия изток , защото ще е първата и най-засегната от такава. Това каза пред БНР Филип Гунев, бивш заместник-министър на вътрешните работи. "Анкара планира репатриране на сирийски бежанци от турска територия, а не приемане на още. Но една такава бежанска вълна не е задължително да..

публикувано на 03.10.24 в 18:38

Първата доставка на природен газ от терминала в Александруполис е за България

Първата доставка на втечнен природен газ за България от терминала в гръцкия град Александруполис е вече факт. На терминала днес беше служебният министър на енергетиката Владимир Малинов. "Булгаргаз" има резервирани от там по 1 милиард кубически метра синьо гориво годишно за следващите 10 години. "Това е исторически момент за България и..

публикувано на 03.10.24 в 18:34

Коалицията, номинирала Ибрямов за кандидат-депутат, ще настоява за отлагане на изборите

От коалицията, издигнала кандидатурата на Джейхан Ибрямов за депутат, заявиха, че ще настояват за отлагане на изборите и че ще представят искането си на утрешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента.  СГП внася мотивирани искания до Рая Назарян и ЦИК по казуса с имунитета на задържания депутат Какво се знае..

публикувано на 03.10.24 в 18:09