Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа жертва на Covid-19 в Румъния

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Румънското правителство потвърди в неделя първата смърт на пациент, заразен с коронавирус, предаде "Ройтерс".

Жертвата е мъж на 67-годишна възраст в терминален стадий на рак.

Според последните данни броят на заразените с коронавирус в Румъния е 367, от които 52 души вече са излекувани.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Троян празнува

На Петковден Троян отбеляза своя празник с тържествено издигане на знамето на града, връчване на почетни звания на заслужили местни жители, спортни състезания и разнообразна музикална програма. След тържественото издигане знамето на града на централния площад "Възраждане" кметът Донка Михайлова приветства своите съграждани: "Празнуваме, защото..

публикувано на 14.10.24 в 16:20

Договор за разработване на идеен проект за скоростен път Монтана - София с тунел под Петрохан

Подписан е договорът за изработването на идеен проект за скоростен път Монтана - София с тунел под прохода Петрохан. Стойността е 3,5 милиона лева без ДДС, а срокът за изпълнение е една година Избраният изпълнител ще трябва да изготви разширения идеен проект на трасе, което да свърже обхода на Монтана и Софийския околовръстен път...

публикувано на 14.10.24 в 15:36

Нови атаки на Израел срещу Ивицата Газа

Нови атаки на Израел срещу Ивицата Газа, след като десетки палестинци загинаха при последните израелски въздушни удари в анклава. Продължава и офанзивата на израелската армия в южните райони на Ливан. Десет души са загинали, а 30 ранени при ново израелско нападение срещу Ивицата Газа. Поразен е център за разпределение на хранителни продукти в бежанския..

публикувано на 14.10.24 в 15:36

Честване на св. Петка в 180-годишната църква "Света Параскева" в с. Козаревец

Десетки храмове в област Велико Търново носят името на преподобна Параскева, света Петка Търновска. Православната църква почита св. Петка Българска, празнуваме Петковден Със Света литургия и курбан за здраве в село Козаревец, община Лясковец, беше чествана светицата и отбелязана 180-годишнината на местната църква "Света Параскева"...

публикувано на 14.10.24 в 15:06

Яна Алексиева: Да си жертва на онлайн насилие няма значение дали си момиче, или момче

Има голяма нужда да се говори за сигналите за онлайн престъпления над деца и не пред това, че ще спрем интернета на децата, а как да ги овластяваме, как да ги пазим и как да не си затваряме очите, че този проблем съществува.   Това каза пред БНР Яна Алексиева, изпълнителен директор на Асоциация "Родители" .  293 312 сигнала за онлайн злоупотреби..

публикувано на 14.10.24 в 14:54

На 17 октомври ще се проведе отложеният тест на Системата за ранно предупреждение

На 17 октомври, четвъртък, ще бъде проведен отложеният национален тест на Системата за ранно предупреждение при извънредни ситуации и бедствия BG-Alert.  В продължение на половин час - от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на функционирането на системата.  Ще бъде разпространено съобщение до  мобилните устройства на гражданите на..

публикувано на 14.10.24 в 14:47

Денят на св. Петка Българска - празник за Габрово, Севлиево и Дряново

Денят, в който почитаме св. Петка Българска е празничен за Габрово, Севлиево и Дряново. Със света литургия в храмовете и молебен за здраве започна денят за жителите им. Православната църква почита св. Петка Българска, празнуваме Петковден За балканските селища почитта към света Петка е свързана с мощите на светицата, които през 13-и век..

публикувано на 14.10.24 в 14:40