Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоян Пасев: От медиите разбрах за възстановените полети Варна-Лондон

Авиокомпанията Wizz Air обяви, че от 16-и април 2020 г. ще възобнови полетите между Варна и Лондон. Маршрутът ще се изпълнява три пъти седмично – вторник, четвъртък и събота.

Всички останали полети на Wizz Air от морската столица остават отменени до 1-ви май 2020 г. като мярка с цел ограничаване на разпространението на пандемията Covid-19.


Областният управител на Варна Стоян Пасев заяви пред БНР, че е разбрал за това от медиите и изрази учудване, че полетите ще бъдат три пъти седмично, както е било преди ограниченията заради пандемията.

Той уточни, че забраната за влизане в страната важи само за чужденци, т.е. български граждани могат да пристигат от други държави:

"Трябва да се спазват всички предпазни мерки, тъй като притеснителен е фактът, че в Лондон сега е пикът на тази болест. Но и те търсят сезонни работници от Източна Европа, защото тече беритбата на ягоди. Може би това е причината и тази компания отваря полетите до Лондон".

Пасев посочи, че е пуснал запитване до WizzAir за причините за възстановяването на пълния график на полетите Варна - Лондон. 

Репортаж на Даниела Стойнова в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожарът в планина Славянка не е овладян и от двете страни на границата ни с Гърция

Пожарът в граничната с Гърция планина Славянка   не е овладян  и от двете страни на границата. На наша територия има активни огнища  на източния фронт, които продължават да  слизат  в ниската част на биорезервата Алиботуш. 120 служители на горските стопанства, пожарникари и военни  гасят наземно , но на много места теренът е недостъпен...

публикувано на 05.08.24 в 14:57
Димитър Къцарков

Димитър Къцарков: Очаква се координирана атака на "Хизбула" и Иран срещу Израел

Очаква се координирана атака на "Хизбула" и Иран срещу Израел . Това каза пред БНР международният анализатор и специалист по Близкия изток Димитър Къцарков и добави: " В момента се намираме в 12 без 5 по отношение на някаква форма на ескалация . ... Очаква се удар от Иран в следващите от 24 до 48 часа. Този път разузнаването на Израел и САЩ имат..

публикувано на 05.08.24 в 14:24

Патриарх Даниил отслужи водоосвещение на езерото Бъбрека в Рила

Патриарх Даниил отслужи водоосвещение на езерото Бъбрека в Рила. Негово светейшество се качи пеша на 2282 метра надморска височина, край третото по височина езеро на циркуса. Водоосвещението се случва за първи път. Водоосвещението е част от поклонническото пътуване "Рилският Чудотворец“, което започна в София на 1-ви август в старинния..

публикувано на 05.08.24 в 14:20
Участници в протестите в Дака тичат край запален мотоциклет до болницата на Медицинския университет - 4 август 2024 г.

В Бангладеш хиляди протестиращи нахлуха в двореца на премиера Шейх Хасина, която избяга с хеликоптер

В Бангладеш хиляди протестиращи нахлуха в двореца на премиера Шейх Хасина, предаде АФП. Потвърдено е, че тя е избягала с хеликоптер след масовите демонстрации с искане да се оттегли. Началникът на генералния щаб на въоръжените сили на Бангладеш генерал Уахар уз Заман обяви оставката на премиера Шейх Хасина в телевизионно обръщение към нацията и..

публикувано на 05.08.24 в 14:09
Георги Свиленски

Георги Свиленски: Готвеното ляво обединение ще доведе до разединение в БСП

Корнелия Нинова има право да се яви на избора за председател на БСП .  Това заяви пред БНР депутатът от БСП Георги Свиленски и уточни, че " ако бъде издигната от българските социалисти, тя трябва да бъде допусната до избор ". " Контролната комисия няма правомощия да се произнася кой може или не може да се кандидатира за председател на БСП. ... Не..

публикувано на 05.08.24 в 14:01
Изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров коментира връщането на третия мандат за съставяне на правителство.

БСП очаква нов служебен премиер

БСП очаква нов служебен премиер, заявиха на брифинг социалистите, след като по-рано днес от ИТН върнаха неизпълнен третия мандат за правителство. Позицията на левицата беше изразена от временния председател на партията Атанас Зафиров. ИТН върна на президента Румен Радев третия мандат - неизпълнен Президентът кани Рая Назарян на разговор като..

публикувано на 05.08.24 в 13:51

Отменено е частичното бедствено положение за района на Елин Пелин

Отменено е частичното бедствено положение за Гара Елин Пелин, Нови хан и град Елин Пелин, въведено там след взривовете в намиращите се наблизо складове за фойерверки. Това съобщиха за "Хоризонт" от общината в Гара Елин Пелин. Четирима души загинаха при експлозиите. Седмица след взривовете: Отварят пътя между Елин Пелин и Гара Елин Пелин..

публикувано на 05.08.24 в 13:50