Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Братът на Макенроу се избави от вируса

Патрик (вляво) и Джон Макенроу
Снимка: БГНЕС

Бившият американски тенисист Патрик Макенроу - брат не легендарния Джон Макенроу - разкри, че вече се е излекувал от Covid-19. 

53-годишният Макенроу даде положителна проба за новия коронавирус в края на март, когато си направи от така наречените драйв-ин тестове в Ню Йорк.

"Страхотни новини за мен и съпругата ми Мелиса, и двамата дадохме отрицателна проба. Получихме резултатите тази сутрин", сподели бившият капитан на САЩ за Купа Дейвис в Туитър. 

Той похвали центъра за тестване в Уестчестър Каунти в града с най-много заразени с вируса в света. "Знам, че много се говори за това, че ни трябват повече тестове, всички го знаем. Бе страхотно да видя тестването да върви толкова добре", коментира Макенроу, като допълни, че по шест човека едновременно са били тествани. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
ЦСКА София - Хебър

ЦСКА София надигра Хебър, Чорбаджийски с дебютен гол

ЦСКА София постигна първа победа за сезона в Първа футболна лига след комфортен домакински успех с 3:1 срещу Хебър (Пазарджик). Станислав Шопов и Марселино Кареасо се разписаха преди почивката, а през втората част Георги Чорбаджийски вкара първия си гол с червената фланелка в елита. Почетен гол за Хебър отбеляза Набил Макни. "Червените" диктуваха..

публикувано на 27.07.24 в 21:06
Макс Верстапен

Верстапен спечели квалификация за място в Белгия, но Льоклер потегля първи

Макс Верстапен беше най-бърз в квалификацията за място преди неделния старт от световния шампионат по автомобилизъм във Формула 1 - "За голямата награда на Белгия", но заради наказание ще започне с 10 места назад в стартовата решетка. От първа позиция ще стартира Шарл Льоклер. Пилотът на Ред Бул направи най-бърза обиколка на пистата "Спа", дължа..

публикувано на 27.07.24 в 20:02
Станимира Петрова

Станимира Петрова започва срещу световната шампионка в Париж

Станимира Петрова ще срещне в осминафиналите на олимпийския турнир по бокс в Париж действащата световна шампионка и бронзова медалистка от Игрите в Токио 2020 Хуан Сяо-вън (Тайван). Поставената под номер 1 в категория 54 килограма българка, световна шампионка от Джеджу 2014, двукратна континентална шампионка и двукратна златна медалистка от..

публикувано на 27.07.24 в 19:55
Радослав Росенов

Въпреки аркада, Радослав Росенов стартира с успех на олимпийския турнир по бокс

Радослав Росенов започна с победа участието си на Олимпийските игри в Париж. В категория 63,5 килограма националът победи с пълно съдийско единодушие  - 29:28, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27, бронзовия медалист от световното първенство през 2024 година Баходур Усмонов от Таджикистан. Росенов, който е трикратен носител на купа "Странджа", имаше..

публикувано на 27.07.24 в 19:01
Антоанета Костадинова

Антоанета Костадинова 16-а на 10 метра пистолет на Игрите

Олимпийската вицешампионка от Токио 2020 Антоанета Костадинова се класира на 16-о място в дисциплината 10 метра пистолет на олимпийския турнир по спортна стрелба, който се състоя в Шатору. Костадинова завърши квалификациите с 573 точки (95, 94, 99, 97, 94, 94). В пресявките стартираха 44 състезателки.  Българката, чиято подготовка за Игрите..

публикувано на 27.07.24 в 17:40
Габриела и Стефани Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви започнаха с победа в Париж

Трикратните европейски шампионки по бадминтон на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева стартираха с победа на Олимпийските игри в Париж. В първия си мач от втора група те надиграха Нга Тин Еюн и Пюй Лам Еюн (Хонконг) с 21:11, 21:23, 21:15 за 75 минути. Двубоят беше наблюдаван от президента на Република България Румен Радев и съпругата му..

публикувано на 27.07.24 в 17:34
Десислава Ангелова

Десислава Ангелова четвъртфиналистка на скиф в Париж

Десислава Ангелова се класира за четвъртфиналите на скиф на турнира по гребане на олимпийските игри в Париж. 26-годишната Ангелова направи успешен олимпийски дебют, като преодоля дистанцията от 2000 метра с контролирано гребане и второ време за 7:42.73 минути в предпоследната пета серия. Тя беше изпреварена само от европейската вицешампионка..

публикувано на 27.07.24 в 16:00