Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Тодоров: Без компромис за пияните и дрогираните шофьори

Владимир Тодоров
Снимка: БГНЕС

„Ресурсите на Пътната полиция са организирани в друга посока и работата по пътния контрол не съществува. Това е сериозен проблем... Сега в София вечер остават три или четири екипа, как е възможно да се контролира движението в един близо 2-милионен град“. Това каза пред БНР Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите и жертвите при катастрофи.

Според него употребата на наркотици в България е бич

„Говорил съм с пътни полицаи, които са ми казвали, че има дни, в които хванатите с наркотици са повече от хванатите с алкохол. Полицията не винаги разполага с достатъчно тестове за наркотици“.

Той посочи пример с Италия, където от няколко години шофирането след употреба на алкохол или наркотици е приравнено на умишлено престъпление:  

По отношение на пияните и дрогираните трябва да сме безкомпромисни“.

В предаването „12+4“ той допълни:

200 камери контролират 20 000 км пътна мрежа в страната. В същото време имаме 330 „броячки“, които броят трафика, а това е нещо, което отдавна е отминало своя период. Тези камери би трябвало да се използват за контрол на скоростта. Но те са ведомствени на Пътната агенция и е сложен въпросът как да бъдат дадени на Пътната полиция“.

Интервюто с Владимир Тодоров можете да чуете в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
проф. Иван Желев

Проф. Иван Желев: Целта на разкола в УПЦ е да се завземат огромни църковни имоти

Не мисля, че има в какво да бъде обвиняван патриарх Даниил за изказването. Той не е направил официално изявление, той  е говорил от амвона в църквата "Св. Иван Рилски" в Перник като глава на БПЦ. Това каза богословът проф. Иван Желев, бивш директор на дирекция „Вероизповедания“ в интервю пред БНР по повод изказването на главата на БПЦ за..

публикувано на 26.08.24 в 18:05

Симеон Ананиев: Красимира Стоянова ще е подложена на много голям натиск

" БДЖ няма да е на печалба . Никога железницата не е била на печалба. Тя косвено е на печалба, защото осигурява мобилност на хората, на бизнеса и оттам държавата печели. Въпросът е друг - че за всяка област ние трябва да имаме някаква разписана програма - с финансиране и отговорности . Докато не стане това, всеки следващ министър ще се снима,..

публикувано на 26.08.24 в 15:37

Владислав Михайлов: ЗНП и БДС са на 99% еднакви, разликата е в произхода на суровината

Киселото мляко и сиренето, с които ще се хранят децата в ясли, детски градини, ученически лагери, училищни столове и лафки, трябва да бъдат със защитени наименования за произход (ЗНП) в ЕС, вместо да отговарят на Българския държавен стандарт (БДС). Това предвиждат изготвени от Министерството на земеделието промени в наредба, регламентираща..

публикувано на 26.08.24 в 10:03

Как да минеш годишния технически преглед с катализатор под наем?

Катализатор с кратък живот от Китай или нов катализатор , но под наем за прегледа. Това е дилемата пред онези собственици на автомобили, които имат притеснения, че не биха минали годишния технически преглед . Министерството на транспорта затегна мерките за изгорелите газове преди месец. Но и започна промяна в наредбата, за да може..

публикувано на 25.08.24 в 20:30

Венцислав Венев: Непрекъснато се говори за туризма като приоритет, но той липсва в дългосрочните стратегии

Днес пред Народния театър "Иван Вазов" започват честванията по повод 129 години от основаването на Българското туристическо движение от видния роден писател и общественик Алеко Константинов .  Те ще продължат в събота и неделя , посочи пред БНР Венцислав Венев, председател на Българския туристически съюз.  "Винаги в последната събота и..

публикувано на 23.08.24 в 11:49

След ЛГБТ поправките: черни списъци с учители, саморазправа, възмущение

Българският хелзинкски комитет намира публикуването от варненската структура на партия "Възраждане" на списъка с учители, подписали писмо в опозиция на последните изменения на Закона за предучилищното и училищно образование, за противозаконно действие, което нарушава основни човешки права на засегнатите. БХК ще предостави правна помощ на хора в..

публикувано на 23.08.24 в 10:21
Арман Бабикян

Арман Бабикян: Пеевски изпусна ДПС и ще се съпротивлява докрай

"Ако вътрешният министър е качествен и не допусне равномерно купуване на гласове, ще бъде ужасно трудно за г-н Пеевски да постави началото на сериозен политически проект . Той изпусна от ръцете си нещо много по-ценно – ДПС." Това мнение изрази пред БНР пиар експертът Арман Бабикян от движението "Ние идваме", бивш депутат. От ключовите..

публикувано на 22.08.24 в 11:04