Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Стрелча искат да се даде ход на прокурорските преписки срещу зам.-кмета Чачов

Кметът на Стрелча Стойно Чачов
Снимка: Профил на Стойно Чачов в социалните мрежи

В подписка до главния прокурор Иван Гешев жители на Стрелча настояват да се даде ход на прокурорските преписки срещу предсрочно отстранения кмет Стойно Чачов, който, въпреки окончателното решение на Върховния административен съд, миналата седмица бе назначен за зам.-кмет на общината.

Опасенията са, че до определянето на дата за предсрочни кметски избори, общината ще бъде умишлено фалирана.

Само за два дни подписката е подкрепена от над 700 души, каза председателят на инициативния комитет Ангел Шопов:

"Ние настояваме да се обърне внимание на преписките, които са заведени и в КПКОНПИ, и в ДАНС, и в Икономическа полиция и да спре това безразборно източване на община Стрелча, а по начина, по който се управлява Стрелча много скоро няма да бъде община, няма да бъде и курортен град. Нарушенията са фрапиращи".

Кметските правомощия на Стойно Чачов, който бе издигнат от АБВ, бяха предсрочно прекратени, тъй като паралелно с управлението на общината е притежавал и частни фирма. Според инициативния комитет над него има политически чадър:

"Използвайки контактите си, господин Първанов и господин Петков са разгънали доста сериозен политически чадър".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Кметът на Стрелча Стойно Чачов

Съдът окончателно отстрани кмета на община Стрелча, предстоят избори

Върховният административен съд окончателно отстрани кмета на община Стрелча Стойно Чачов. Така върховните магистрати потвърдиха решението на Общинската избирателна комисия, която в края на миналата година предсрочно прекрати правомощията на Чачов с..

публикувано на 14.04.20 в 16:18
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кадър от видео, публикувано от медийния център на хутите, показва огън и дим, издигащи се след израелските въздушни удари в пристанищния град Ходейда, Йемен, 20 юли 2024 г.

Йеменското пристанище Ходейда гори след израелски удар, хутите заявиха, че ще отговорят

Противопожарните екипи продължават да се борят с огъня в управляваното от хутите йеменско пристанище Ходейда, часове след като израелски удар по пристанището предизвика огромен пожар и уби трима души, според данни на бунтовниците. Израелски въздушни..

публикувано на 21.07.24 в 13:56

Два испански самолета се включиха в борбата с огъня в района на с. Воден

Два испански самолета за борба в пожарите се включиха в борбата с огъня в района на Странджанското село Воден. По-рано министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че се разчита на много на тяхната работа, защото пренасят шест тона вода на полет...

публикувано на 21.07.24 в 13:49

Бялото братство започна изграждането на лагера си на Седемте рилски езера

Бялото братство започна изграждането на лагера си при Рибното езеро в Рила - група от около 30 последователи на Петър Дънов вече са на терена. Духовната школа на Братството ще бъде открита на 1 август, а кулминацията е на 19 август, когато..

публикувано на 21.07.24 в 12:58

Невролог припомня да не се допуска шофиране след употреба на наркотици

Непосредствено след вдишване на райски газ могат да се появят нарушения на паметта, халюцинации, дори да се стигне до загуба на съзнание. Затова не бива да се допуска шофиране след употреба на този рекреационен наркотик, каза в интервю за "Хоризонт"..

публикувано на 21.07.24 в 12:51

Обир на магазин в столичния кв. "Дървеница"

Обир е извършен рано тази сутрин в магазин в столичния квартал "Дървеница". По първоначална информация инцидентът е станал около 5 часа сутринта. Малко след това екипи на СДВР са задържали единият от крадците. Обраният магазин е денонощен...

публикувано на 21.07.24 в 12:28
Вътрешният министър Калин Стоянов и премиерът Димитър Главчев.

Шесто денонощие продължава борбата с пожара в община Болярово

Шесто денонощие продължава борбата с пожара в ямболската община Болярово. Властите уверяват, че близо до населени места няма активни огнища. В опустошеното от огнената стихия странджанско село Воден отново пристигна премиерът Димитър Главчев, който..

публикувано на 21.07.24 в 12:23
Деница Сачева

Деница Сачева: Това трябва да са последните предсрочни избори

"Още при провала на първия мандат казахме, че в предстоящата предизборна кампания всички политически партии трябва да са наясно, че влизат не с идеята какво не може да се направи и кой срещу кого е, а какво, как и с кого реално може да се направи..

публикувано на 21.07.24 в 12:09