Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Вълдобрев: Научил съм се да превръщам тъгата в бодрост

Музикантът написа „Книга за песните“

Снимка: БГНЕС

Идеята да напиша историите на мои песни е от две-три години. Тази година седнах по-сериозно да пиша, пред мен стоеше цифрата 50 и си дадох сметка, че е добре да вкарам и биографични неща. Стана по-задълбочено от очакваното“. С тези думи певецът и музикант Стефан Вълдобрев описа пред БНР „Книга за песните“, която той написа в навечерието на 50-ата си годишнина.

Оказва се, че много от песните ми имат смисъл за много хора, което осмисля труда ми. Има думи, изречения, фрази, припеви, разпознаваеми. Хората споделят, че са част от живота им“, сподели той в предаването „12+3“.

Вълдобрев призна, че пише песните си с отговорност, че трябва да каже нещо смислено и че не трябва да губи времето на хората.

„В този период ме спаси писането на книгата. Това беше паралелната реалност, която ме спасяваше. Аз съм човек, който гледа позитивно, научил съм се да превръщам тъгата в бодрост“.

Според него цялата тази консуматорска вакханалия не е имало как да продължава и затова е трябвало да се случи нещо, което да я озапти:

Кризата ще ни направи по-смирени, по-нормални“.

Стефан Вълдобрев призна, че му липсват очите на хората от публиката.

Интервюто със Стефан Вълдобрев можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Стефан Вълдобрев в студиото на

Стефан Вълдобрев: Имам проста задача – хората да си тръгнат от концерта озарени

„Пътуването, природата, мълчанието - те ме зареждат. Почти не гледам филми, рядко чета книги, просто имам нужда от тишина, мълчание, от движението, от цвета на сивото и зеленото – на асфалта и на дърветата и тревата, тази цветова комбинация ми действа..

публикувано на 27.06.18 в 13:51
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Петков

Петков вижда нормално управление при прекъсната зависимост на Борисов от Пеевски

България не може да има нормално управление, ако зависимостта на Бойко Борисов от Делян Пеевски не бъде прекъсната. Така съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков коментира думите на лидера на ГЕРБ, че след изборите няма шанс да бъдат заедно в..

публикувано на 26.04.24 в 12:17
Микола Солски

Съд разпореди арест на украинския агроминистър Микола Солски

Министърът на аграрната политика и прехраната Микола Солски да бъде задържан по обвинения в съучастие в незаконно придобиване на държавна земя на стойност около 7 милиона долара. Това разпореди украински съд.  Солски отхвърля обвиненията, които..

публикувано на 26.04.24 в 12:07

НС отмени патентния данък за бране на билки, горски плодове, гъби и трюфели

На първо четене мнозинството в Народното събрание (НС) отмени патентния данък за бране на гъби, билки и горски плодове, включително и трюфели. В подкрепа на предложението на ГЕРБ и ДПС гласуваха БСП и "Има такъв народ". Мотивът е, че данъкът..

публикувано на 26.04.24 в 11:50
Снимката е илюстративна

Конкурсът за чиста журналистика Web report приключва на 30 април

"Това е конкурс, който обединява медиите – малки и големи, национални и регионални, в каузата за чиста журналистика. Това е конкурс на обединение в едно време на разделение ." Това каза пред БНР Калина Петрова, заместник главен редактор на..

публикувано на 26.04.24 в 11:48

61% от родителите подкрепят задължителните ваксини, сочи проучване

61% от родителите подкрепят задължителните ваксини и биха поставили всички и дори допълнителни ваксини на децата си . Над 77% от родителите определят лекарите като основен източник на информация по въпросите на ваксините, а 95% от..

публикувано на 26.04.24 в 11:42

Коклюш в 21 области, но без извънредна епидемична обстановка

У нас вече има епидемия от коклюш, но няма да бъде обявена извънредна епидемична обстановка, съобщи за БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.  По думите му има потвърдени случаи на инфекцията в 21 области в страната. На..

публикувано на 26.04.24 в 11:42

"Български пощи" възстанови приемането на писма и колети за Израел

От днес "Български пощи" възстановяват приемането на писма и колети за Израел. Няма да бъдат приемани куриерски пратки. От пощите посочват, че е възможно да има забавяния в доставките заради промени в полетите на авиопревозвачи, наложени от..

публикувано на 26.04.24 в 11:35