Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венецуела задържа „дезертьори“, планирали да свалят Мадуро

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Венецуела обяви днес за залавянето на 39 дезертьори от армията на колумбийската граница, като се смята, че те са били част от наскоро осуетения план за сваляне на президента Николас Мадуро, предаде АФП.

„Заловихме 39 дезертьори, които се опитваха да влязат от Колумбия“, съобщи министърът на отбраната Владимир Падрино.

Той посочи, че „задържаните са част от по-голям план“ за сваляне на Мадуро, свързвайки ги със скорошния морски десант, който Каракас смята за подкрепен от САЩ и Колумбия.

С вчерашните арести общият брой на задържаните за „проваления преврат“ срещу Мадуро достига 91 души.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Венецуелският министър на комуникациите Хорхе Родригес представи аудиозапис, уличаващ връзка между диверсията и опозиционния лидер Хуан Гуайдо.

Двама американци признали за диверсията във Венецуела

Венецуелската държавна телевизия излъчи кадри с американците Айран Бери и Люк Денман, задържани от венецуелските власти в понеделник заради предполагаемото организиране на въоръжено нахлуване във Венецуела и сваляне от власт на президента социалист..

публикувано на 07.05.20 в 14:53