Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Премиерът да разкрие кореспонденцията си с едрия бизнес

| обновено на 10.06.20 в 15:32
Президентът Румен Радев присъства на деня за високопоставени гости на съвместните бойни стрелби "Шабла 2020". Сред присъстващите е и министърът на отбраната Красимир Каракачанов.
Снимка: БТА

Премиерът и всички министри да разкрият цялата кореспонденция с Васил Божков и едрия бизнес! За това настоя държавният глава Румен Радев при посещението си на съвместните бойни стрелби в Шабла, след като по-рано днес бизнесменът Васил Божков публикува кореспонденция, за която твърди, че е с Бойко Борисов.  

Според президента Радев само по този начин може да се спре ежедневното подкопаване на доверието към държавността и управляващите.

Демократичната и правова държава изисква непримиримост на обществото към измамата и задкулисните схеми на управление. Така президентът Румен Радев коментира започналата подписка сред населението за сваляне на доверието към правителството от БСП.

Румен Радев се обяви и за безкомпромисност в усилията за спиране на презастрояването на българското Черноморие от всички институции.

Бетонът на много места по българското Черноморие е паметник на беззаконието и безнаказаността, издигнат със съдействието на много институции. Крайно време е този процес да бъде спрян, а там, където е извън закона, бетонът да бъде премахнат, заяви днес в Шабла президентът Румен Радев.

Според Радев съответните компетентни органи трябва да се намесят безкомпромисно. В противен случай това означава демонстрация на безсилие на държавата спрямо това безобразие, заяви президентът.

„Този процес може да бъде спрян с елементарно действие - и премиерът, и всички министри да разкрият веднага цялата кореспонденция и характера ѝ не само с Васил Божков, а и с едрия бизнес“, заяви президентът и посочи, че това e въпрос за доверието на обществото. 

Снимка: Мая Щърбанова

Радев и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов присъстваха на съвместните бойни стрелби на полигона Шабла.

На зенитния полигон военнослужещи и техника от трите вида въоръжени сили и Съвместното командване на специалните операции провеждат полево обучение, със стрелби по въздушни и надводни цели.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Борисов за Божков: Не съм си писал с него, на телефона ми няма кирилица

Министър-председателят Бойко Борисов отрече да е водил есемес комуникация с бизнесмена Васил Божков, на когото са повдигнати 18 обвинения. Божков, който е в Дубай, публикува тази сутрин снимка от размяна на текстови съобщения, за която твърди, че е с..

обновено на 10.06.20 в 14:38
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Петков

Кирил Петков за позицията на ГЕРБ: Общи приказки - да, борба с корупцията - не

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков критикува ГЕРБ-СДС за позицията им да потърсят подкрепа за декларация за законодателни намерения, която да предхожда опита за съставяне на правителство с втория мандат.  "Превеждам от Герберски към днешна дата: Общи..

публикувано на 16.07.24 в 13:39

"Възраждане" ще подкрепят декларацията на ПП-ДБ срещу съгласие за 5 референдума

От партия "Възраждане" обявиха, че ще подкрепят антикорупционната декларация на "Продължаваме промяната - Демократична България", при условие че коалицията даде подкрепа за декларацията на "Възраждане".  "Възраждане" ще подкрепят декларацията на..

публикувано на 16.07.24 в 13:35

Георги Лушнарев: Аз винаги нося Машалов в моята душа и като нежна струна звучат неговите песни на сърцето ми

"И тази година няма да пропуснем този юлски месец, дата 16 юли 1962-ра година. Навършиха се 62 години от кончината на великия народен певец Борис Машалов.  Такъв народен певец не може да бъде забравен от никого от неговите почитатели, а от мен..

публикувано на 16.07.24 в 13:33
Роберта Мецола

Евродепутатите избраха Роберта Мецола за председател на ЕП

Роберта Мецола бе преизбрана за още половин мандат от 2,5 години начело на Европейския парламент с 562 гласа при необходими 312. Гласуваха общо 699 от 720 евродепутати. 76 бюлетини бяха обявени за невалидни, което означава, че действителните..

публикувано на 16.07.24 в 13:31
Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов

Запрянов за пожарите: Армията има готовност да се отзове на всяко повикване

Военните участват с два хеликоптера и с 22-ма души в гасенето на пожарите край Стара Загора. Това съобщи служебният министър на отбраната Атанас Запрянов.  Хеликоптери се включиха в гасенето на пожара над Стара Загора Армията има готовност да..

публикувано на 16.07.24 в 12:49

Протест на служители в Агенцията за социално подпомагане

Протест на служители от Агенцията за социално подпомагане бе организиран пред сградата на Министерството на труда и социалната политика. Основното искане е за увеличение на заплатите. Това е поредната протестна акция на социалните работници с..

публикувано на 16.07.24 в 12:25

Евродепутатите избират председател на институцията

Евродепутатите, които дадоха днес старт на новия Европейски парламент, гласуват за председател на институцията. Кандидатурите за позицията са две - на досегашната председателка Роберта Мецола и на испанската евродепутатка от левицата Ирене Монтеро...

публикувано на 16.07.24 в 12:18