Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България чака туристи с отрицателен тест за Covid-19 от страни извън ЕС

Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Туристи от няколко държави извън Европейския съюз ще могат да посещават България с отрицателен PCR тест, без да се налага да прекарат 14-дневна карантина, съобщи лидерът на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов след Коалиционния съвет.

Това е една от множеството мерки, с които се подпомага туристическия бранш, допълни Симеонов:

„По молба на туристическия бранш на територията на страната ще бъдат допускани туристи, които ще предоставят PCR тестове със 72 часа предварително направени, така както правят нашите съседки. Туристи от Молдова, Израел, Сърбия, Кувейт и Северна Македония“. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Борисов обяви нови социално-икономически мерки за борба с коронавирусната криза

Премиерът Бойко Борисов съобщи днес за одобрени от правителството нови социално-икономически мерки за отговор на Covid-кризата в общ размер на 1 млрд. и 163 млн. за социални мерки и 731 млн. лв. за икономически мерки, които ще бъдат отпуснати от..

обновено на 27.07.20 в 12:52
ВИЖТЕ ОЩЕ

Борисов към Радев: Не назначавайте за служебен премиер Росен Желязков или Димитър Главчев!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов помоли президента Румен Радев да не избира за служебен премиер председателят на парламента Росен Желязков,нито Димитър Главчев. "Аз г-н Главчев не съм го виждал може би от 7-8-10 години, а към г-н Желязков ще..

публикувано на 28.03.24 в 11:49

Украйна е свалила почти всички дронове, с които Русия е атакувала през нощта

Украинските сили са свалили 26 от 28 дрона, с които Русия е атакувала през изминалата нощ Източна, Южна и Югоизточна Украйна. Няма данни за нови жертви, но има ранени и поразени жилищни сгради и обекти от енергийната инфраструктура...

публикувано на 28.03.24 в 11:42

С 13% поскъпват парното и топлата вода в Пловдив от юли

От 1 юли парното и топлата вода в Пловдив трябва да поскъпнат с 13% според моментните разчети на EVN, които притежават Топлофикацията в града. В следващите три месеца прогнозата може да се промени, но ако ситуацията се запази, през предстоящия..

публикувано на 28.03.24 в 11:41
Ива Лазарова

Ива Лазарова: Ако изборите са "2 в 1", много е важно да се говори за начина, по който ще се гласува на машините

Около 106 милиона са стрували парламентарните изборите през 2023 година . Това съобщи пред БНР  Ива Лазарова, Институт за развитие на публичната среда. " Това включва видеонаблюдение, работа на машинните устройства, транспорт, логистика и..

публикувано на 28.03.24 в 11:15

"Булгаргаз" поиска природният газ да поскъпне с 2% през април

"Булгаргаз" запазва прогнозата и поиска природният газ да поскъпне с около 2% през април. Това стана ясно по време на откритото заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за цените на синьото гориво. Окончателно решение ще бъде..

публикувано на 28.03.24 в 11:07

Гърция най-бедна в ЕС след България - дебати по вот на недоверие срещу Мицотакис

Продължават дебатите в парламента в Атина по вота на недоверие срещу правителството на Кириакос Мицотакис. За първи път консерваторите са в "обяснителен режим" срещу обединената цяла опозиция, коментират анализатори. Обсъждат се теми от различни..

публикувано на 28.03.24 в 10:54
Огнян Минчев

Огнян Минчев: Навлизаме във все по-дълбока политическа криза

Политическата сила на Румен Радев нараства в конкретната ситуация , въпреки обстоятелството, че променената Конституция ограничава възможностите за неговия избор за служебно правителство. Това заяви пред БНР политологът проф. Огнян Минчев...

публикувано на 28.03.24 в 10:31