Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова акция в парк „Росенец“

| обновено на 04.08.20 в 15:19
Снимка: Радио Бургас/Митко Иванов

Вече има свободен достъп до плажа в Росенец. Активисти на  „Демократична България“ днес направиха изненадваща проверка дали огради препречват достъп до ивицата, но загражденията се оказаха преместени.

Оградите с надпис „строителен обект“ днес бяха изместени, за да може да се преминава край тях от общинския път през държавен имот, част от който е бетониран, незнайно кога и от кого и до плажа, където заварваме и туристи.

"Не, не съм идвал. От Бургас съм, да. Ще ползваме плажа, естествено, ако се запази. Изглежда красиво, да".

Христо Иванов отправи конкретни искания към кмета на Бургас:

"Ако тази ограда не бъде премахната или сложена по границата на имота с ясна табела, ние ще организираме ново масово плажуване, това е едното ни искане, оградата да бъде сложена по границата на имота“, каза той и заяви:

“Второто ни искане е господин кмета сам да каже каква отговорност смята да понесе за това, че излъга, че този път не води до плажа, при положение, че ние всички стигнахме до тях ?".

От община Бургас отговориха с писмена позиция , че след тяхна проверка на 29 юли са установени нарушения в процедурите и са разпоредили премахване на оградата.

Ако не бъдат предоставени всички документи, свързани със строителните дейности, и въвеждането на сградите в експлоатация, администрацията ще забрани ползването на постройките.

Лидерът на „Да, България!“ подчерта, че ясно се вижда, че в момента строителни дейности не се осъществяват. 

Снимка: Радио Бургас



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Масово ходене на охраняем плаж в парк “Росенец“

На близо километър пред луксозното имение в бургаския парк “Росенец“, което се свързва с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, жандармерия е направила кордон и спира големите групи от хора, които искат да слязат на плажа. Две големи групи от..

обновено на 11.07.20 в 09:46
Пътят, който не е път и води до плажа, който не е плаж

Ако има плаж – ще има и достъп до него

Няколко институции все още не могат да дадат отговор плаж ли е пясъчно – каменистaта ивица покрай т. нар. „летни сараи на Доган“. И има ли път до него, след като проверка на място показа бетонови подстъпи, водещи до морския бряг? Тоя път не е..

публикувано на 03.08.20 в 14:04
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Главчев

Заседание на служебния кабинет, решава бюджети на агенции и министерства

Служебното правителство се събира на редовно заседание в 13 часa. По предложение на министър-председателя ще бъдат одобрени допълнителни разходи по бюджетите на различни ведомства и агенции. Сред тях са: Националния статистически ниститут, Aгенцията..

публикувано на 26.04.24 в 07:28

Последно заседание на 49-ото Народно събрание

Очаква се петъчното заседание да е последното за 49-тия парламент. Депутатите започват работа с второто четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили. Така ще се изравнят възнагражденията на..

публикувано на 26.04.24 в 07:27

Кипърските турци излизат на масов протест срещу корупцията

Кипърските турци излизат днес в северната част на Никозия на масов протест срещу "корупцията, бедността и безизходицата", с искания за "чисто общество". Негови инициатори са 32 опозиционни политически партии, синдикати, асоциации и други неправителствени..

публикувано на 26.04.24 в 05:26
Хамза Юсаф

Първият министър на Шотландия Хамза Юсаф може да се раздели с поста си

Първият министър на Шотландия Хамза Юсаф може да бъде принуден да напусне поста си, след като Зелените, които бяха коалиционен партньор на неговата Шотландска национална партия обявиха, че ще подкрепят вот на недоверие срещу него в парламента в Единбург...

публикувано на 26.04.24 в 03:57

Големи компании в Кипър ще получат субсидии за енергийна модернизация

17 млн. евро субсидии предоставя правителството на Кипър на големи компании за тяхната енергийна модернизация и укрепване на конкурентоспособността им. Подаването на заявления по новата бизнес програма започва днес.  Безвъзмездните средства по новия..

публикувано на 26.04.24 в 03:42

Увеличиха финансовата помощ за инвитро процедури и за новородени деца в Монтана

400 лева за първо и 600 лева за второ новородено дете ще получават вече семействата в Монтана.  Това решиха общинските съветници на редовното си заседание днес. Увеличението е със 100 лева. Променените са вписани в Наредбата за реда и условията за..

публикувано на 25.04.24 в 22:58
Снимката е илюстративна

Гръцките хотелиери са недоволни от високите данъци

На годишна среща на гръцките хотелиери председателят на техния съюз Янис Хадзи изрази недоволство, че този сектор се натоварва с високи данъци. Вместо да се намалят задълженията към туристическия сектор, както беше обещало правителството, се..

публикувано на 25.04.24 в 22:55