Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арман Бабикян: Не искаме диалог с управляващите, протестът продължава

Арман Бабикян
Снимка: БГНЕС

Управляващите наистина са ангажирани през последните 80 дни да броят протестиращите, колко са днес и колко са утре. С това се занимаваха през по-голямата част от август, защото знаят, че гражданите пътуват и са в отпуска, а присъстващите на площадите стават по-малко, заяви пред БНР Арман Бабикян от т.нар. Отровно трио по повод думи на председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, че протестът заглъхва.

„Но август мина и бързо им доказахме на 2 септември, че над 100 000 души се събират в центъра на София още при първото т.нар. Велико народно въстание, на 10-и отново, 22-ри отново, така че това скромно тяхно преброителско успокоение, че хората на площада са много или малко, не променя исканията на гражданите, нито силата на протеста - ако това е надеждата им, изключително бъркат“, каза пиар експертът в предаването „Неделя 150“.

Според него Даниела Дарикова поставя себе си, премиера Бойко Борисов, когото представлява, и управляващата върхушка в тази позиция – на яснотата на хора, които знаят, че не са желани от българските граждани, но те са си решили, че имат някаква специфична отговорност, с която никой друг не може да се справи, със здравната, социалната и икономическата криза, с политическата криза, а в страната експертите са изчерпани.

Усещането за това, че светът започва от някого и свършва с него, е някак си политически дебилно…Нищо няма да спре, нито ще се промени особено, ако от благочестивите управляващи от върхушката решат най-после да си тръгнат, защото никой не желае да бъде управляван от тях“, коментира Бабикян, който настоя, че „не е уморен и няма да се умори“ от протестите.

По повод предположения, че т.нар. Отровно трио се готви да основе партия, Бабикян заяви, че не е готов да отговори на този въпрос.

Т.нар. План за България на Триото представлява 5 хоризонта за развитие на страната ни, в рамките на които предложихме възможност на всички българи, включително в чужбина, да дадат своето ноу-хау, своите предложения, така че мечтата за добра и състоятелна България да бъде създадена с усилията на всички, каза още той.

И допълни, че 60-70 дни се дискутира въпроса дали Отровното трио трябва да създаде партия: „Не мислим, че този протест е мястото за реализация на нещо такова, този протест е на всички граждани, които имат желание тази мафиотизирана върхушка да си отиде. Затова не смятаме, че е важно сега да се обяснява кой какви намерения има, всеки има право да участва във всякакви партийни и политически проекти. Бих призовал хората да се политизират, защото този протест е политически. Да, не е партиен, но е политически, хората често бъркат тези две неща“, заяви Арман Бабикян.

Не искаме да водим диалог с управляващите, подчерта той и допълни:

Протестът продължава всеки ден, включително в други градове в страната и в Европа, протестът няма да спре…Очаквайте и следващото Велико народно въстание, нямаме намерение да се откажем…Не живеем във феодална България и не желаем да живеем във феодална България с един монарх, който се разхожда с джипка“.

Цялото интервю с Арман Бабикян можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Големи компании в Кипър ще получат субсидии за енергийна модернизация

17 млн. евро субсидии предоставя правителството на Кипър на големи компании за тяхната енергийна модернизация и укрепване на конкурентоспособността им. Подаването на заявления по новата бизнес програма започва днес.  Безвъзмездните средства по новия финансов план се предоставят за инвестиционни разходи в енергоспестяващи технологии и мерки за сгради,..

публикувано на 26.04.24 в 03:42

Увеличиха финансовата помощ за инвитро процедури и за новородени деца в Монтана

400 лева за първо и 600 лева за второ новородено дете ще получават вече семействата в Монтана.  Това решиха общинските съветници на редовното си заседание днес. Увеличението е със 100 лева. Променените са вписани в Наредбата за реда и условията за отпускане на финансова помощ за новородено дете в община Монтана. Промените касаят вече и..

публикувано на 25.04.24 в 22:58
Снимката е илюстративна

Гръцките хотелиери са недоволни от високите данъци

На годишна среща на гръцките хотелиери председателят на техния съюз Янис Хадзи изрази недоволство, че този сектор се натоварва с високи данъци. Вместо да се намалят задълженията към туристическия сектор, както беше обещало правителството, се въведе нова такса за всяка нощувка, казаха хотелиерите. "Наказват ни с данъци, защото сме..

публикувано на 25.04.24 в 22:55
Изглед към Атина, 5 януари 2024 г.

Сапьори са обезвредили 314 бомби под старото летище в Атина

На мястото на старото летище на Атина се изгражда внушителен комплекс. Заедно с казино, ресторанти и хотели се стоят също вили и апартаменти в 45-етажна кула. Летището се нарича "Елиникон" и е с площ три пъти по-голяма от Монако. Цените на жилищата са сравними с тези в Ню Йорк и Женева, коментират брокерите. Голяма част от вилите с..

публикувано на 25.04.24 в 22:47
Президентът Володимир Зеленски подписа указ

Зеленски е благодарил на САЩ за одобрената военна помощ

В телефонни разговори с председателя на Камарата на представителите - републиканеца Майк Джонсън, и с лидера на мнозинството в Сената - демократа Чък Шумър, украинският президент Володимир Зеленски е благодарил на Съединените щати за одобрената военна помощ в размер на 61 милиарда долара. Това съобщи агенция Ройтерс. Зеленски написа в..

публикувано на 25.04.24 в 22:37

Столтенберг обвини Китай, че споделя с Русия технологии, използвани за производство на ракети

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обвини Китай, че поддържа военизираната икономика на Русия, споделяйки с нея високи технологии, използвани за производство на ракети, танкове и бойни самолети. "Китай казва, че иска да има добри отношения със Запада, но в същото време продължава да поддържа огъня на най-мащабния въоръжен конфликт в..

публикувано на 25.04.24 в 22:35

Комисията по култура в НС прие единодушно проект за промени в Закона за хазарта

Парламентарната комисия по културата и медиите прие единодушно на първо четене проект за промени в Закона за хазарта, внесен от Йордан Цонев от ДПС и Теменужка Петкова от ГЕРБ. Бюджетната комисия прие на първо четене забраната за реклама на хазарт Въпреки това според депутатите законопроектът има нужда от поправки, информира репортерът..

публикувано на 25.04.24 в 21:54