Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още 33 депутати от БСП стават доброволци в борбата с Covid-19

| обновено на 19.11.20 в 10:36
Снимка: БГНЕС

Още 33-ма депутати от БСП се включват като доброволци в борбата за преодоляването на кризата с Covid-19. Това съобщи на страницата си във Фейсбук лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на партията.

Депутатите-доброволци ще започнат мисията си веднага след гласуването на алтернативния бюджет на БСП в Народното събрание. Сред тях ще е и самата Корнелия Нинова.

Депутатите от БСП проф. д-р Георги Михайлов д-р Илиян Тимчев вече лекуват пациенти с Covid-19 в Общинската болница „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов, която изпадна в тежка криза за лекари.

Д-р Десислав Тасков, който също е депутат от групата на "БСП за България", е доброволец в болницата в Шумен, където се лекуват над 250 пациенти с коронавирусна инфекция.

В интервю за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ проф. Георги Михайлов призова държавата да предприеме разяснителна кампания за Сovid инфекцията, като подчерта, че огромният брой от пациентите могат да се лекуват в домашни условия.

Драматизирането на ситуацията не е полезно в момента, категоричен е проф. Георги Михайлов.

„Защото ние виждаме на терен стреса в нацията. Хора, които не се нуждаят от болнично лечение, настояват да бъдат приети в болнично заведение. Най-накрая трябва да се разбере, че това не е особено опасна инфекция.

Смъртността ѝ е – те го публикуваха вече големите специалисти в света, не българските оратори, които говореха, че смъртността е застрашително висока – тя е 3 на 1000. Това трябва да го чуе, да го разбере (народът – бел. ред.) Трябва да има кампания, която да достигне до съзнанието на всеки български гражданин.

Да се разбере, че това не е особено опасна инфекция, че спокойно огромният брой от пациентите могат да се лекуват в домашни условия.

Че не бива да се самолекуват, както се случва, че не могат хората да се „помпат“ с кортикостероиди и с хепарин“, каза медикът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Георги Михайлов

Лекарите от групата на „БСП за България“ започват в Covid отделението в Свищов

Лекарите от парламентарната група на „БСП за България“ проф. Георги Михайлов и д-р Илиян Тимчев от утре започват работа в Covid отделението на общинската болница в Свищов. Лечебното заведение изпитва остър недостиг на лекари за болните с..

публикувано на 15.11.20 в 15:34
ВИЖТЕ ОЩЕ
Австрийският вътрешен министър Герхард Карнер.

Демонстрации и сблъсъци във Виена

Демонстрация на крайнодесни привърженици и шествие на антифашистки групи и контрадемонстранти доведоха до безредици в центъра на Виена, съобщи австрийското радио и телевизия ОРФ. Според изявление на полицията хора с маски са хвърляли камъни и..

публикувано на 21.07.24 в 17:59

Световноизвестната салата "Цезар" става на 100 години

През този месец се навършват  100 години от създаването на световноизвестната салата "Цезар". Дело е на италиански готвач, който е имал ресторант в Мексико. Това е  Чезаре Кардини, имигрирал с братята си от Бавено край езерото "Маджоре" отвъд Океана...

публикувано на 21.07.24 в 17:37

Проучване по европроект в Кипър: Как селскостопански земи да не се превърнат в пустини

В Кипър започва изпълнението на нов европейски изследователски проект за борба с нарастващата опасност от превръщането на селскостопански земи в пустиня. Той обхваща рискови райони в Южна Европа и Северна Африка, ще продължи 5 години и се финансира от..

публикувано на 21.07.24 в 17:00
Дрон на производителя на оръжия Rheinmetall на ILA Berlin Air Show 2024 в Schoenefeld близо до Берлин, Германия, 3 юни 2024 г.

"Ханделсблат": Германия планира да улесни изграждането на военни заводи

Германия ще улесни изграждането на оръжейни заводи,  твърди изданието "Ханделсблат" ( Handelsblatt) .  Германското правителство изготвя документ, който има за цел да модернизира военната индустрия на страната. Става дума за възможността да..

публикувано на 21.07.24 в 16:47

Съдбата на общинското ВиК дружество в Дупница с може да бъде решена с референдум

Съдбата на общинското ВиК дружество в Дупница може да бъде решена с референдум. Инициаторите за такова допитване обявиха, че са събрали необходимия брой подписи.  4 355 от събраните 5 117 подписа за свикване не референдум по съдбата на фалиралото общинско..

публикувано на 21.07.24 в 16:32

Увеличено е покритието на мобилните оператори в района на с. Воден

Увеличено е покритието на мобилните оператори в района боляровското село Воден, край което вече шести ден бушува пожар. Това съобщи днес министърът на транспорта Георги Гвоздейков, след като служебният премиер Димитър Главчев разпореди районът на..

публикувано на 21.07.24 в 16:09
Два испански самолета за борба в пожарите се включиха в борбата с огъня в района Странджанското село Воден.

Борбата с пожара край Воден продължава, участват 2 самолета и 4 хеликоптера

От този следобед в борбата с огъня край странджанското село Воден се включиха два испански противопожарни самолета и четири хеликоптера. Преди това служебният премиер Димитър Главчев и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов се срещнаха с турските..

публикувано на 21.07.24 в 15:33