Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кариана спира участието си във Втора лига

Кариана може да спре участието си в първенството
Снимка: Любо Андреев

Един от най-добрите отбори във Втора футболна лига - Кариана (Ерден) ще преустанови участието си на полусезона, твърди "Новапрес".

Отборът е трети във временното класиране и днес приема тима на Струмска слава, като при успех ще си върне първото място.

Вчера от ръководството на отбора е обявило пред треньорския щаб, че тимът се разпуска след предстоящите два мача и футболистите са свободни да си търсят нови отбори.

Играчите с договори пък са подписали предизвестия за тяхното прекратяване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Иванов

Георги Иванов: Ще говоря с Бербатов - той, Стилиян и Мартин могат да са полезни

Когато резултатите са добри, хората се обединяват. Големите спортисти трябва да са и големи хора. Благодаря на екипа на Бербатов, другата седмица ще се опитам да говоря с Димитър, той, Стилиян и Мартин могат да бъдат полезни за българския футбол, не само чрез Изпълкома, безсмислено е да водим войни". Това заяви новият президент на БФС Георги Иванов след..

публикувано на 18.03.24 в 20:40
Григор Димитров

Григор Димитров започва срещу квалификант или чилиец в Маями

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне участието си на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Маями срещу квалификант или чилиеца Алехандро Табило, който е 44-ти в света. Надпреварата на твърди кортове с награден фонд 8.9 милиона долара ще започне на 20 март. Българинът е 11-и поставен в схемата и по право пропуска първия кръг. Той е в..

публикувано на 18.03.24 в 20:30
Нотингам

Висшата лига на Англия отне четири точки от актива на Нотингам

От актива на Нотингам Форест бяха отнети четири точки за нарушаване на финансовите правила на Висшата английска лига. Това оставя Форест в зоната на изпадащите в първенството на Англия, на 18-то място девет мача преди края на кампанията. От Висшата лига заявиха, че Нотингам е признал за нарушение на финансовите правила за устойчивост с 34,5 милиона..

публикувано на 18.03.24 в 20:17
Боряна Калейн (в средата) и Стилияна Николова (вдясно)

Калейн, Николова и ансамбълът ще ни представят на СК по художествена гимнастика в София

Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбъл жени ще представят България на Световната купа по художествена гимнастика в София. Това стана ясно от поименните заявки за надпреварата в столицата, която ще се проведе в "Арена София" от 12 до 14 април. 55 индивидуални състезателки от 42 страни и 13 ансамбъла ще спорят за отличията в София. За Италия в..

публикувано на 18.03.24 в 20:12
Илия Груев, Кирил Десподов и Ивайло Чочев (отляво-надясно)

Кирил Десподов е Футболист номер 1 на България за 2023-та година

Капитанът на българския национален отбор по футбол и състезател на гръцкия елитен клуб ПАОК (Солун) Кирил Десподов спечели традиционната анкета Футболист на годината 2023. В анкетата на българските спортни журналисти гласуваха 111 представители на медиите, а това беше 63-то издание на наградите в българския футбол. Десподов спечели категорично вота с..

публикувано на 18.03.24 в 20:07

Националите по спортна гимнастика ще участват на държавното първенство в Благоевград

Почти всички национални състезатели ще участват на Държавното лично-отборно първенство по спортна гимнастика, което ще се проведе петък и събота в зала "Скаптопара" в Благоевград. Състезанието се организира от Българската федерация гимнастика със съдействието на община Благоевград. Надпреварата е за възрастовите категории мъже/жени, юноши/девойки и..

публикувано на 18.03.24 в 16:45

България с още 24 медала от "Рамус София оупън"

24 медала, от тях 8 златни, 6 сребърни и 10 бронзови спечелиха българските състезатели във втория ден на  международния турнир по олимпийско таекуондо "Рамус София оупън". 11-то издание на надпреварата, което се проведе в "Асикс Арена", е валидна за европейската ранглиста за кадети и юноши. До титлите при кадетите стигнаха Мария Стоева (Финикс, кат...

публикувано на 18.03.24 в 07:25