Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въоръжена жена се опита да обере хранителен магазин в София

Снимка: БГНЕС (архив)

34-годишна жена се опита да обере хранителен магазин на столичния булевард „Мадрид“.

Тя е заплашила с пистолет една от продавачките, но е задържана от охраната.

Влязла през задния входа на магазина и успяла да изблъска охранителя, след което стигнала до една от касите. Насочила оръжие към служителка и е поискала оборота.

След намеса на охранителя е задържана. Жената е без криминални регистрации, няма досие в полицията.

Пистолетът ѝ е газов. По случая е образувано досъдебно производство, тече разследване.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Маскиран уби с нож 11-годишно момче в Испания

В Испания властите продължават да издирват мъж, намушкал смъртоносно 11-годишно момче. Детето е било нападнато от маскиран мъж, докато играело на футболно игрище в Мосехон - малък град, южно от Мадрид. Кметството обяви тридневен траур. Нападателят се е появил внезапно на игрището, след което е намушкал момчето с остър предмет. До..

публикувано на 19.08.24 в 09:10
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън

В опит за спиране на огъня в Газа: Блинкън пристигна в Тел Авив

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън пристигна в Тел Авив, за да се засили дипломатическият натиск за споразумение за спиране на огъня в Ивицата Газа следващата седмица. Той ще се срещне с висши представители на Израел, сред които премиерът Бенямин Нетаняху, президента Ицхак Херцог и министъра на отбраната Йоав Галант. Във..

публикувано на 19.08.24 в 09:03
Тимур Халилов

Тимур Халилов: Моделът "Пеевски" трябва да приключи - както за ДПС, така и за България

"Този модел трябва да бъде приключен. Както ДПС трябва да се развива без Пеевски, така и България трябва да се развива без Пеевски ." Това каза пред БНР Тимур Халилов, независим народен представител от групата на ДПС, която е под ръководството на единия съпредседател на партията - Джевдет Чакъров. " ДПС е едно , създадено е от Ахмед..

публикувано на 19.08.24 в 09:02

Австрия се бори със сериозни наводнения

Алпийските райони на Австрия са засегнати от проливни дъждове, на места жителите на Виена останаха без вода. Нарушен беше графикът на железопътния транспорт.   Потоци от кална вода пометоха автомобили в ски курорта Санкт Антон в Западна Австрия, а жителка на виенския окръг Дьоблинг е била завлечена под автобус от прииждащата вода.   Виенската..

публикувано на 19.08.24 в 08:56

Великобритания задейства спешен план за справяне с пренаселеността в затворите

Очаква се във Великобритания днес да бъде задействан спешен план за справяне с пренаселеността в британските затвори на фона на все повечето издавани присъди на участници в неотдавнашните безредици. Операция с кодовото название "Ранна зора" е дългогодишен план, който позволява обвиняемите, чакащи явяване в съда, да бъдат държани в полицейски..

публикувано на 19.08.24 в 08:48
Лодка с мигранти пристига на Канарските острови.

Над 300 мигранти са стигнали до Испания само за ден

Над 300 мигранти са стигнали до бреговете на Испания само за вчерашния ден, съобщиха властите в страната. По данни на вътрешното министерство тази година е регистриран рязък ръст на броя на пристигащите незаконно в сравнение с миналата. Общо 317 мигранти на борда на 10 плавателни съда са стигнали до испанските брегове само за един ден...

публикувано на 19.08.24 в 08:43

В Габрово започват инициативите за отбелязване на 147-та годишнина от Шипченската епопея

В Габрово днес започват инициативите за отбелязване на 147-та годишнина от Шипченската епопея. Кулминацията на националното честване е в съботния ден, 24 август, на историческия връх Шипка. Патрон на тържествата е президентът Румен Радев. Инициативите за честването на Шипченската епопея започват тази вечер с поетично-музикален спектакъл, в..

публикувано на 19.08.24 в 08:35