Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Бакалова спечели наградата „Изборът на критиците“

Мария Бакалова
Снимка: Фейсбук/Мария Бакалова

Българската актриса Мария Бакалова спечели наградата „Изборът на критиците“ за най-добра актриса в поддържаща роля за филма „Борат 2“, съобщиха „Холивуд рипортър“ и „Билборд“.

Наградите отличават игрални филми и телевизионни сериали и предавания, отбелязва БТА.

Актьорът Орландо Блум обяви наградата на Бакалова, която спечели в конкуренцията на Елън Бърстин („Да намериш отново себе си“), Глен Клоуз („Елегия Хилбили“), Оливия Колман („Бащата“), Аманда Сайфред („Манк“), Юн Ю-джун („Минари“). 

Наградата бе „връчена“ от Орландо Блум/Ройтерс

„Благодаря изключително много на асоциацията на критиците! Мамо, тате, обичам ви безкрайно много. Израствайки в предградията на Бургас, ми е трудно да повярвам, че в момента стоя тук. Саша, ти ми даде този шанс. Благодаря ти за подкрепата! Тази награда е за всяко малко дете, където и да е по света - мечтите ти са възможни!“, заяви Мария Бакалова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Мария Бакалова с награда от лондонската кинокритика

Мария Бакалова спечели наградата за актриса в поддържаща роля на Лондонските кинокритици за филма "Борат 2" , съобщи в. "Гардиън", цитиран от БТА.  Тя измести за наградата Елън Бърнстин ("Да намериш отново себе си") и Аманда Сайфред ("Манк")...

публикувано на 08.02.21 в 11:14
ВИЖТЕ ОЩЕ
Камен Чанев

Спомен за непрежалимия тенор Камен Чанев

В рубриката за българското музикално минало и видните личности в историята "Помните ли..." Красимира Йорданова разказва за тенора Камен Чанев по случай 60-годишнината от неговото рождение, която той не доживя: Трудно ми е да попитам помните ли Камен..

публикувано на 28.08.24 в 18:57

Аполония на 40: Кои класически музиканти ще празнуват в Созопол

На 29 август с концерт на Симфоничния оркестър на БНР с неговия главен диригент Константин Илиевски и солистка - оперната певица с блестяща  международна кариера Светлина Стоянова, в Амфитеатъра на Созопол ще бъде поставено началото на Празниците на..

публикувано на 28.08.24 в 18:14
Тихомир Стоянов и Йохана Траянова

Из фотосите на Българския визуален архив

Няма друго такова столетие, като изминалото, в което и част от нас са родени. Столетие пълно с предизвикателства и противоречия, но позволило на хората да достигнат днешния ден, много по-сигурни в себе си и бъдещето на децата си.  Днес ви..

публикувано на 27.08.24 в 10:20
Иван Русланов и Джорджа Уилкинсън

"Фантомът на операта" отново е в България от 29 август до 5 септември

Мащабният мюзикъл "Фантомът на операта" отново е в България от 29-и август до 5-и септември. Дъги Картър, Джорджа Уилкинсън и Бриджит Костело със специални интервюта за предаването на програма "Хоризонт" - "Понеделник вечер". През април..

публикувано на 27.08.24 в 09:39

"Каста дива" - едно предаване, което прави живота по-хубав

12-то издание от 31-я летен сезон на предаването на програма “Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства “Каста дива“ е посветено на фотоизложбата в чест на 110-годишнината от рождението на великия български бас Борис Христов, която можете да..

обновено на 26.08.24 в 18:47
Ви Кийланд

Американската писателка Ви Кийланд и нейното "Лятно предложение" пред БНР

Американската писателка Ви Кийланд е позната в България с романтичните си истории, често развиващи се именно през лятото. "Проектът", „Неочаквано“, "Неуместно" са само част от заглавията на Ви, продали милиони копия по света и направили я номер..

публикувано на 26.08.24 в 10:36
Автопортрет на Винсент ван Гог

Експозиция "Инфинити" бе открита в Израел

Тази година в Израел са модерни видео - пърформансите. В тях оживяват картините на Ван Гог или Фрида Кало и дори посетителя може да се поразходи из тях. В стара мелница в Яфо „разцъфнат“ полски цветя прожектирани върху неравните стени и витите..

публикувано на 25.08.24 в 07:07