Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славчо Пеев: Не можем да се опазим от мрачния хумор

Славчо Пеев
Снимка: Иван Русланов

„Обичам страхотно този театър, а много от колегите ми, с които казвахме истини на народа от сцената, вече ги няма… Аз съм благодарен, че животът ме свърза със Сатиричния театър, мястото, където се казваха неща, които другаде не можеше“. Това каза пред БНР Славчо Пеев, обичаният поколения наред български театрален, телевизионен и кино актьор, доайен на Сатиричния театър. 

„Бях много свързан с двама мои страхотни приятели – Радой Ралин и Петър Ступел. Те бяха напред във времето, мислеха по друг начин, особено Радой. Той беше много пред нас, Петър беше много енергичен. Благодарен съм на съдбата, че съм ги срещнал и живял с тях, те казваха какво ще се случи в нашата държава... Не можем да се опазим от мрачния хумор. Хората станаха други, няма усмивки, гледат надолу – пандемията много промени хората“, допълни Пеев в предаването „Преди всички“.

Той сподели, че в Сатирата има много млади хора, които искат нещата да бъдат по-добри: 

„Сатирата винаги е била водещият театър, спомнете си какви спектакли е имало и ще има. Няма кой да замести хора като Татяна Лолова, Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Нейчо Попов и Никола Анастасов, но идват млади актьори, които вървят по техните стъпки – да влияят и действат върху хората, те да станат по-добри и по-смели. И този живот да бъде по-добър".

Интервюто със Славчо Пеев в предаването „Преди всички“ можете да чуете в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Връчване на „Златен кукерикон“ и премиера на “Сатирично кабаре“ в Сатиричния театър

Сатиричният театър “Алеко Константинов“ кани на 7 април от 19.30 часа на премиерното представление на “Сатирично кабаре“ (Място за похвали и оплаквания) и на раздаването на наградите „Златен кукерикон“ за 2021 г. за постижение в хумора и сатирата в..

обновено на 07.04.21 в 08:17

Сатиричният театър посреща рожден ден с празнична пищност

Сатиричният театър “Алеко Константинов” ще раздаде своите награди “Златен кукерикон” 2021 за постижения в хумора и сатирата в българския театър. Това ще се случи на 7 април. Тогава ще бъде и премиерата на “Сатирично кабаре - място за похвали и..

публикувано на 07.04.21 в 09:02
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димо Райков

Димо Райков: Най-нещастният български творец е писателят

Аз съм един щастлив писател , казва за себе си Димо Райков, който в края на месеца ще навърши 70 години. Животът му е разпънат между две епохи – на социализма и на прехода: "Може би оттам тръгва и моето щастие. 35 години в единия начин на живот,..

публикувано на 24.07.24 в 12:04
Вероника Христова

Професия театрален педагог: да накараш дете с увреждания да се забавлява

Тя е актриса, режисьор, театрален педагог. Тя е Вероника Христова и въпреки че преодолява ежедневни прегради с инвалидната си количка, живее за мига и за споделените преживявания. В „Горещо сърце“ ви срещаме с още един човек от екипа на..

публикувано на 21.07.24 в 04:48
 Боян Ангелов

Боян Ангелов: Ако по безскрупулен начин се отхвърлят класически произведения, ние сме обречени на неуспех!

Значимостта на личностите от миналото за съвременните творци, е темата на "Нощен хоризонт" в разговор с п редседателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов . Заедно с нeго се връщаме назад във времето към важни и вдъхновяващи..

публикувано на 18.07.24 в 13:14
 Проф. Панайот Карагьозов

Проф. Панайот Карагьозов: "Петте кьошета" е роман пъзел, в които героите постигат катарзис

"Може би преди три години започнах да пиша романа , паралелно с разказите, които изненадващо за себе си, също започнах да пиша по време на пандемията, сподели за "Нощен Хоризонт" проф. Панайот Карагьозов, преподавал дълги години в СУ и автор на новата..

публикувано на 16.07.24 в 10:42

Кристина Александрова: Човек до последно трябва да опитва да постигне дори невъзможното

Весела и небрежно звучаща като италианска канцонета – така описва себе си оперната певица Кристина Александрова, гост в рубриката „Горещо сърце“. Тя е незряща и от няколко години работи като музикотерапевт с деца и младежи от Дневния център за..

публикувано на 14.07.24 в 07:05
Надка Денчева

77-годишната Надка Денчева - спортната гордост на Павликени

Павликени има своята нова спортна гордост. 77-годишната Надка Денчева смая всички и с майсторство и издръжливост спечели златния медал за ветерани на 50-ия национален мастърс турнир по тенис на маса в курортния комплекс "Албена". Бившата..

публикувано на 13.07.24 в 07:50
Владимир Карамазов

Владимир Карамазов: Фотографията дава възможност да разказваш

Фотографията дава възможност да разказваш. Това каза в предаването "РадиоТочка" актьорът Владимир Карамазов, който е и награждаван фотограф. "В последната година и половина се пренасочих към най-смислената част от фотографията, заради която исках..

публикувано на 12.07.24 в 19:26