Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зидан: Равенството е справедлив резултат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан разкри, че равенството 1:1 срещу Челси в първия полуфинал за Шампионската лига между двата отбора е справедлив резултат. Англичаните започнаха много силно срещата и поведоха след гол на Кристиан Пулишич в 14-та минута, а в 29-та Карим Бензема изравни.

„През второто полувреме стояхме по-добре. Бяхме много по-организирани. Съперникът започна мача силно и бързо, но въпреки това смятам, че резултатът е справедлив. Искахме да пресираме високо един на един, но когато това не се изпълнява добре, положението става тежко. След като вкарахме гол, успяхме по-добре да контролираме играта. Съживихме се и през втората част опитахме да спечелим. Като цяло съм доволен. Знаехме, че Челси е опасен, когато е в половината на съперника. Те са много боеспособен отбор, който не получава много голове. Видя, се че неслучайно са на полуфинал“, каза Зидан след мача.

Наставникът на Челси Томас Тухел бе разочарован от изравнителния гол на Реал. „Започнахме мача много, много силно - агресивно и с много класа. Заслужавахме да водим на полувремето, създадохме много шансове и половинчати шансове, печелехме топката и често стигахме до вратата на съперника. За съжаление, те ни вкараха гол от статично положение. През останалото време почти нямаше нужда да се защитаваме, защото те не създадоха никакви положения. Резултатът бе разочароващ на полувремето, но хубавото е, че не загубихме увереност. През втората част бързината и интензитетът в играта спаднаха и като че ли бяхме леко уморени. Затова трябва да приемем това 1:1.

Кристиан вкара хубав гол, трябваше да спечелим първото полувреме. Трябваше да отбележим поне още един гол, с оглед на възможностите, които имахме. Печелехме топката, създадохме добри атаки, променяхме темпото на игра. Изглеждахме уверени и силни. Затова бе тежко да получим гол от нищото. но такива неща могат да се случат, когато играеш срещу Реал (Мадрид), с оглед на класата на играчите, които имат.

Затова загубихме част от увереността си. С малко повече хладнокръвие и увереност можеше да спечелим първото полувреме, а след това и мача. Това не се случи, така че трябва да преглътнем този резултат и да гледаме към следващия мач“, каза Тухел.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Реваншът Будучност - ЦСКА 1948 под сериозен въпрос

Сериозен проблем има за изиграването на мача-реванш от втория кръг на турнира на УЕФА Лига на Конференциите между Будучност (Подгорица, Черна гора) и българския ЦСКА 1948 (София), тъй като дежурната делегатка на европейската централа не е издала разрешение за провеждането му. Тази сутрин Ханна Бордюгова от Украйна посети стадиона, след което..

публикувано на 30.07.24 в 17:38
Кевин Пенев

Кевин Пенев: Изиграх най-добрата земя в кариерата си

"Изиграх най-добрата земя в кариерата си", това разкри гимнастикът ни Кевин Пенев след завръщането в България от Олимпиадата в Париж. Българинът се нареди на 12-то място на този уред и е 15-ти на прескок, а в квалификациите за многобоя е 42-и. „Чувствам се много добре. Бях близо до финал. Изиграх..

публикувано на 30.07.24 в 16:47
Йоана Илиева

Йоана Илиева: Тъжна съм, защото много хора очакваха повече от мен

"Тъжна съм, защото много хора очакваха повече от мен, включително и аз", това заяви фехтовачката ни Йоана Илиева след прибирането в България от Олимпийските игри в Париж. Илиева бе видимо емоционална, след като унгарка я спря на 1/8-финалите във френската столица. Преди това нашето момиче надигра японка на старта. В крайна сметка, Илиева..

публикувано на 30.07.24 в 16:42

Черно море с първа победа за сезона

Черно море постигна първа победа от началото на първенството. Вицешампионите надделяха над Септември (София) с 2:0, като и двата гола паднаха след почивката. Първата възможност в мача бе за домакините в 6-ата минута, когато Мартин Христов се опита да върне топката към вратаря Димитър Шейтанов и за малко не си отбеляза автогол. В 10-ата..

публикувано на 29.07.24 в 23:20

Румънец стана олимпийски шампион на 200 метра свободен стил

Давид Попович стана олимпийски шампион на 200 метра свободен стил за мъже на турнир по плуване на Игрите в Париж. 19-годишният румънец проведе отлично тактически своето плуване, като изоставаше през цялата дистанциия, но със силни последни 25 метра успя да финишира първи с време 1:44.72 минута, две стотни пред втория Матю Ричардс.  Олимпийското..

публикувано на 29.07.24 в 23:18

Берое и Локомотив (София) не си отбелязаха

Берое и Локомотив (София) завършиха наравно 0:0 в среща от втория кръг на Първа лига. Двубоят започна в бавно темпо, като и двата тима чакаха своя шанс, за да изненадат противниковата защита. Първата добра възможност се откри пред Локомотив София в 13-ата минута, когато Красимир Станоев направи отличен самостоятелен пробив, но останал очи в очи..

публикувано на 29.07.24 в 21:13

Ботев (Пловдив) се оплака от погром на "Колежа"

Ръководството на Ботев (Пловдив) излезе с официална позиция след градското дерби срещу Локомотив в неделя, завършило при резултат 2:2. Причина за реакцията от страна на "жълто-черния" клуб са щетите, нанесени от феновете на "смърфовете" в сектора за гости и прилежащите към него помещения. От Ботев публикуваха и снимки в социалните мрежи...

публикувано на 29.07.24 в 20:01