Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сали Салиев със сребро на европейското по борба за кадети

Снимка: БФБорба

Сали Салиев се окичи със сребро на европейското за кадети в Самоков. На финала в категория до 92 кг на свободния стил младият национал отстъпи на руснака Кантемир Суанов с 1:3.

Другият ни представител в малките финали Слави Стаменов загуби инфарктно от Ченгизхан Доган с 4:4 и остана пети в категория до 71 кг.

Утре директно за бронза ще се бори Красимира Димитрова в категория до 43 кг. Нашето момиче загуби на полуфиналите от Марта Франк с 0:11 и в четвъртък ще си оспорва отличието с Еда Ерсой (Турция). В четвъртък стартират и останалите ни представителки при кадетките.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отбелязаха 34 гола в 9 мача в турнира Лига на нациите

34 гола бяха отберязани в девет мача в турнира  Лигата на нациите. В Лига "А" Германия срази Унгария с 5:0. Бундестимът показа зрелищен футбол и пропусна да вкара още голове във вратата на гостите. Никлас Фюлкруг даде начало на наказателната акция, а другите попадения в Дюселдорф реализираха Джамал Мусиала, Флориан Виртц, Александър..

публикувано на 08.09.24 в 00:16
Англия победи Ирландия с 2:0

Англия без проблеми срещу Ирландия, Грузия срази Чехия

Отборът на Англия победи Ирландия с 2:0 като гост в първи мач от група 2, Лига В във футболния турнир Лига на нациите. Деклан Райс и Джак Грийлиш донесоха първия успех на англичаните под ръководството на временния мениджър Лий Карсли. Райс се разписа за 1:0 в 11-ата минута след хубав удар, с който прати топката в горния десен ъгъл на вратата..

публикувано на 07.09.24 в 21:49
Макс Пърсел

Австралийци спечелиха титлата на двойки в Ню Йорк

Австралийците Макс Пърсел и Джордан Томпсън спечелиха титлата на двойки при мъжете в Откритото първенство на САЩ по тенис. Във финала седмите поставени Пърсел и Томпсън се наложиха над десетите в схемата Тим Пюц и Кевин Кравиц от Германия с 6:4, 7:6(4). Срещата продължи час и 36 минути. Австралийците, финалисти от „Уимбълдън“ по-рано..

публикувано на 07.09.24 в 21:27
Младежите по волейбол останаха втори в Европа

Младежите по волейбол останаха втори в Европа

Българският национален отбор остана със среброто на европейското първенство по волейбол за младежи под 20 години в Гърция и Сърбия. Националите отстъпиха пред Франция с 1:3 (25:22, 18:25, 16:25, 26:28) във финала, игран в сръбския курорт Върнячка баня. Българите поведоха с 1:0 гейма, но допуснаха обрат и французите ликуваха със златните отличия,..

публикувано на 07.09.24 в 21:22
Локомотив (Пловдив) загуби от Берое с 0:1

Локомотив (Пд) загуби от Берое на „Лаута“

Отборът на Локомотив (Пловдив) загуби от Берое с 0:1 в контролна среща, играна на “Лаута”. През първата част Локомотив на няколко пъти бе близо до гола. Владимир Медвед, Данило Полонский, Мартин Петков и Марсилио можеха да се разпишат за пловдивчани, но направиха пропуски. Берое пък отговори в 40-ата минута с изстрел от около 35 метра,..

публикувано на 07.09.24 в 20:22
Левски победи Ботев (Враца) с 3:2 в контрола

Левски победи Ботев (Враца) в контрола с пет гола

Отборът на Левски победи Ботев (Враца) с 3:2 в контролна среща, играна на стадион „Георги Аспарухов“ в София. Попаденията за „сините“ отбелязаха Евертон Бала, Мустафа Сангаре и Келиан ван дер Каап, а за гостите се разписаха Иван Василев и Даниел Генов. Футболистите на Левски са лидери във временното класиране в Първа лига с пет победи и от..

публикувано на 07.09.24 в 20:17
Едуард Дънбар спечeли 20-ия етап

Ирландец с втори успех в обиколката на Испания

Ирландският колоездач Едуард Дънбар от тима Джайко Алула спечeли 20-ия етап от колоездачната обиколка на Испания – 172 километра от Виларкайо до Пикон Бланко. Дънбар записа втора етапна победа, след като по-рано ликува и в 11-ия етап на Вуелтата. Той стигна до успеха със страхотно каране и удържа първото място, завършвайки за 4 часа, 38..

публикувано на 07.09.24 в 19:51