Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отделни секции за гласуване в Covid отделенията

Снимка: архив

Централната избирателна комисия реши, че в Covid отделенията може да има отделни секции за гласуване на изборите. При повече от 10 избиратели в Covid сектор, директорът на всяка болница може да определи секция, в която да гласуват само пациенти с коронавирус

Министерство на външните работи  изпраща методически указания за изборите на 11 юли до дипломатическите и консулските служби и членовете на секциите в чужбина.  Приетите от ЦИК правила вече са публикувани на сайта на комисията




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Володимир Зеленски

Президентът на Украйна представя в Брюксел плана за победа

Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще представи плана за победа на страната си на днешното заседание на европейските лидери в Брюксел, на което ще присъства лично.  Безусловна покана за членство в НАТО сега, разполагане на неядрен стратегически пакет на територията на страната, който да защити Украйна от всякаква агресия на Русия, замяна на някои..

публикувано на 17.10.24 в 02:07
Лондон Великобритания полиция

Подозрения за руска намеса при палеж във Великобритания

Русия е заподозряна в поставяне на запалително устройство в пакет в самолет за Обединеното кралство, който по-късно се е запалил в склад в Бирмингам.  Полицията за борба с тероризма разследва подозрения, че пожарът, избухнал в склад на компанията за експресни услуги DHL, има връзка с Москва, съобщи вестник „Гардиън“. При инцидента няма пострадали, а..

публикувано на 17.10.24 в 00:15

Съдът потвърди глоба за изпълняващия длъжността кмет на Кюстендил заради нерегламентирано сметище

Районният съд в Кюстендил потвърди наложена от екоинспекцията глоба от 2 хиляди лева за и.д. кмет на Кюстендил Светослав Василев заради нерегламентирано сметище край близкото село Радловци. Определението може да се обжалва пред Административния съд.  Случаят е от април миналата година, когато по сигнал от РИОСВ - София направили проверка за..

публикувано на 16.10.24 в 22:20

Младите хора у нас напускат дома на родителите си най-често около 30-годишна възраст

Младите хора у нас напускат дома на родителите си най-често около 30-годишна възраст, става ясно от изложба на Националния статистически институт. Тя бе открита от зам.-председателя на института проф. Михаил Кончев и може да бъде видяна в градинката пред Народния театър. На 28 пана, на български и английски език, има различни данни за младежите..

публикувано на 16.10.24 в 22:10
Джо Байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 425 млн. долара

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 425 милиона долара, съобщи Белият дом. Байдън е разговарял днес с украинския президент Володимир Зеленски. Помощта за Киев включва средства за противовъздушна отбрана, боеприпаси въздух-земя, бронирани превозни средства и боеприпаси.  Какво предвижда Планът за..

публикувано на 16.10.24 в 21:48
Снимката е илюстративна, архив.

В Кюстендил задържаха 18-годишен младеж, крил наркотици в пещера

В Кюстендил 18-годишен младеж е задържан за престъпление, свързано с наркотици -  държал канабис в пещера в парк "Хисарлъка" над града, съобщиха от Областната дирекция на полицията. От прокуратурата не коментираха дали момчето е ученик, както и дали ще се иска удължаване на срока за задържане. А ако това стане, той ще трябва за прекъсне посещението..

публикувано на 16.10.24 в 21:38
Снимката е илюстративна, архив.

20 души са задържани при полицейска акция срещу купувачите на гласове в Хасковска област

20 души са задържани при акцията срещу купувачите на гласове в Хасковска област, съобщават от полицията. Арестуваните са от Хасково и Любимец, като са намерени десетки списъци с имена и суми срещу тях, множество мобилни телефони, 15 670 лева и пистолет. Проверени са десетки заложни къщи, игрални зали и офиси за бързи кредити, търговски обекти,..

публикувано на 16.10.24 в 21:11