Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 100 ваксини са приложени на деца и младежи от 12 до 18 години в област Сливен

Снимка: БГНЕС

Над 100 дози ваксини срещу коронавируса са поставени през последните 3 седмици в Сливенска област на деца и младежи на възраст от 12 до 18 години. През изминалата седмица заболеваемостта от КОВИД в Сливенско отново е по-ниска от средната за страната.

Данните обхващат периода след 3 юли, когато по указания на Министерство на здравеопазването в имунизационната кампания бе включена и тази възрастова група.

През изминалата седмица заболеваемостта в област Сливен отново е по-ниска от средната за страната.

Ваксините са поставени от общопрактикуващи лекари и в разкритите пунктове в Сливен и Нова Загора, с информираното съгласие на родителите, уточняват от РЗИ.

По указания на Министерство на здравеопазването в тази възрастова група се прилагат само РНК-ваксини.

През последната седмица в областта са поставени 930 дози от ваксините срещу коронавирус.

Част от имунизациите са извършени от мобилни екипи, по заявка на кметовете и кметските наместници в пет села в община Нова Загора и две в Твърдица.

През последните седем дни са установени 6 нови случая на коронавирусни инфекции. Излекувани са 8 души. Починала е пациентка на 79 години с Covid-19 и придружаващи заболявания.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Пожар между боляровските села Крайново и Голям Дервент (обновена)

В късния следобед е получен сигнал за пожар между боляровските села Крайново и Голям Дервент. И към този час продължава гасенето на пожара. На мястото са 10 противопожарни екипа, горски служители и доброволци. Огънят гори в пресечена местност и е обхванал около 200 декара, уточни   комисар Кольо Гяуров, началник на Регионалната..

обновено на 22.08.24 в 20:49

Гаражи в двор на кооперация изгоряха при пожар в центъра на Бургас

Гаражи в двор на кооперация изгоряха при пожар в центъра на Бургас в квартал "Възраждане". Огънят е загасен от 3 противопожарни автомобила преди да достигне до жилищната сграда. В момента се уточнява стойността на нанесените щети, като все още няма информация дали в част от гаражите е имало автомобили.

публикувано на 22.08.24 в 20:45
Николас Мадуро

Върховният съд на Венецуела потвърди изборната победа на президента Мадуро

Върховният съд на Венецуела ратифицира в четвъртък победата на президента Николас Мадуро на президентските избори на 28 юли, предаде Ройтерс. След вота и последвалите антиправителствени протести, дали жертви, администрацията на Мадуро проведе това, което опозицията, правозащитните групи и синдикатите характеризират като репресии срещу..

публикувано на 22.08.24 в 20:22
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Зеленски обясни характера на украинското навлизане в Курска област

Украинският президент Володимир Зеленски заяви отново днес, че мащабното навлизане на украинските сили в руската Курска област е част от системните усилия за прекратяване на 30-месечната война според условията на Украйна, предаде "Ройтерс". Това е станало на международен форум на ветераните в Киев. "Отбранителните ни операции в Донецка област, Харковска..

публикувано на 22.08.24 в 19:55

ПП ще внесе законопроект за отмяна на дефиницията за "нетрадиционна сексуална ориентация"

Другата седмица "Продължаваме промяната" ще внесе проект за промяна на Закона за предучилищното и училищното образование, съобщиха в съобщение до медиите от партията. Идеята на ПП е да бъде отменена дефиницията за "нетрадиционна сексуална ориентация", която беше приета от Народното събрание в началото на месеца с гласовете на депутатите от "Възраждане",..

публикувано на 22.08.24 в 19:51
Скрийншот от видео, публикувано в социалните медии

Пожар избухна в руското пристанище "Кавказ" след украинска атака срещу ферибот

Пожар избухна в четвъртък в руското пристанище "Кавказ" в южния Краснодарски регион, Крим, след украинска атака срещу ферибот, натоварен с цистерни с гориво, съобщиха местните власти, предаде Ройтерс. Фериботът Conro Trader, превозващ 30 цистерни с гориво, както беше потвърдено от ръководителя на района Темрюк Фьодор Бабенков, претърпя..

публикувано на 22.08.24 в 19:39

Продължава издирването на последната жертва на потъналата край Палермо суперяхта Bayesian

Продължава издирването на последната жертва на потъналата край Палермо ветроходна суперяхта Bayesian. Това е 18-годишната Хана – дъщеря на собственика на яхтата, големият английски предприемач Майк Линч, който е сред загиналите. Идентифицирани са шестте тела на потъналите с яхтата пътници от общо 7 изчезнали. Спасените са 15 души екипаж и..

публикувано на 22.08.24 в 19:14